back to top
28 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εξασφάλισε μαθηματικά η Καμάλα Χάρις, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Αύγουστο.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε περήφανη που εξασφάλισε ευρεία υποστήριξη για να γίνει υποψήφια, και τόνισε πως ανυπομονεί να μπορέσει σύντομα να αποδεχθεί επίσημα το χρίσμα.

Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο συνέδριο της παράταξης έχουν εκφράσει πλέον την πρόθεσή τους να την υποστηρίξουν.

Χθες, στην πρώτη ομιλία της, η Καμάλα Χάρις υποσχέθηκε πως θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση κι ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, καθώς και το ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητάς της.

Ο Τζο Μπάιντεν παρότρυνε εκ νέου τους Δημοκρατικούς να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του.

«Είναι η καλύτερη», τόνισε —με τη φωνή ακόμη βραχνή, εξαιτίας της COVID— κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης που αναμεταδόθηκε απευθείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το εξοχικό του στο Ντέλαγουερ, όπου παρέμενε σε απομόνωση και θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο νωρίς το απόγευμα.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει στο Λευκό Οίκο και η Καμάλα Χάρις εντός της εβδομάδας.

Δεκατέσσερις παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των Φάταχ και Χαμάς, συμφώνησαν να σχηματιστεί «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης» και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας αφού τερματιστεί ο πόλεμος, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνυπογράφηκε κοινή διακήρυξη στο Πεκίνο και χαιρέτισε τη συμφωνία.
Την είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Χαμάς.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες. Το πρωί θα τελεστούν επιμνημόσυνες δεήσεις στις εκκλησίες των οικισμών.

Σε βαρύ κλίμα οι εκδηλώσεις μνήμης, που φέτος για πρώτη φορά διοργανώνονται από τον Σύλλογο Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών. Στις 6 και μισή το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά θα τελεστεί τρισάγιο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τον δρόμο της φωτιάς μέχρι το Μάτι, όπου στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η κύρια εκδήλωση.

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχε και o ήδη προφυλακισθείς προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων.

«Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης, καθώς και σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας.

Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από αύριο, ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μμ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Σε διάταξη που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, προβλέπεται πως οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα είναι πλέον υποχρεωμένοι – μέσω της σύμβασής τους με τον Οργανισμό – να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ θα καταγγέλλεται αυτομάτως αν αρνηθούν να καλύψουν 2-3 εφημερίες τον μήνα σε δημόσιες δομές υγείας ειδικά σε άγονες περιοχές.
Επιπλέον, οι ιδιώτες γιατροί – ανεξάρτητα αν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ – δεν θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εφόσον δεν δεχθούν να προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.

Τουλάχιστον 173 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις ταραχές στο Μπαγκλαντές, κατά τη διάρκεια μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Οι αρχές συνέλαβαν πάνω από 1.100 ανθρώπους τα τελευταία 24ωρα, κήρυξαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, και σημείωσαν πως πλέον αποκαταστάθηκε η τάξη στους δρόμους.

Φοιτητικό κίνημα το οποίο πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ανέστειλε τη δράση του, με τον ηγέτη του να δηλώνει πως δεν θέλει να γίνουν μεταρρυθμίσεις «με τίμημα τόσο αίμα».

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα