back to top
30 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε ολιγοήμερη παράταση έως το τέλος Ιουλίου φαίνεται πως θα καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών για τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, με την προθεσμία να εκπνέει την Παρασκευή. Η απόφαση θα ληφθεί αύριο από το υπουργείο και αυτή τη φορά, όπως θα διευκρινίζεται, θα είναι η τελευταία παράταση που δίνεται, καθώς από του χρόνου το άνοιγμα και το κλείσιμο υποβολής των δηλώσεων θα οριστεί αυστηρά με νόμο από 1η Μαρτίου έως 30 Ιουνίου.

Εάν η νέα προθεσμία οριστεί τελικά έως τις 31 Ιουλίου, τότε η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του μήνα και οι υπόλοιπες επτά δόσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2025. Όσοι φορολογούμενοι δεν προλάβουν ή στείλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους θα πληρώσουν πρόστιμο 100-500 ευρώ. Από την άλλη όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο θα έχουν έκπτωση 3%.

Υποχρεωμένοι θα είναι πλέον οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας σε έκτακτες περιπτώσεις.

“Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα. Θα ίσχυε αν ήταν κάτι γενικευμένο, αν τα Σάββατα ήταν ανοικτά τα σχολεία, οι τράπεζες και οι βιομηχανίες» τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου. Επανέλαβε ότι το μέτρο της έκτακτης βάρδιας εργασίας αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, με εξαίρεση τους κλάδους επισιτισμού και τουρισμού, και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί σε μόνιμη βάση.

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μέσω του Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.

Ασκεί κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη ότι ο ίδιος υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετατρέπει σε ένα προσωποπαγές κόμμα και τονίζει:

“προτείνω όχι να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μείνουμε και μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτηριστικά του. Αυτό συνδέεται και με την αλλαγή ηγεσίας”.

Το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εξασφάλισε μαθηματικά η Καμάλα Χάρις, αφού εκφράζει πρόθεση να τη στηρίξει η πλειοψηφία των αντιπροσώπων ενόψει του συνεδρίου, σύμφωνα με τις καταμετρήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

 

Περήφανη δήλωσε η ίδια. Χθες, στην πρώτη ομιλία της, υποσχέθηκε πως θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση κι ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, καθώς και το ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

Επιστροφή στο Λευκό Οίκο τις επόμενες ώρες για τον Τζο Μπάιντεν, μετά την απομόνωσή του στο Ντέλαγουερ λόγω κορωνοιού. Την Πέμπτη συναντάται με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό θα έχει στο Λευκό Οίκο και η Καμάλα Χάρις εντός της εβδομάδας.

Από την Ουάσιγκτον ο Νετανιάχου δήλωσε ότι μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε την απελευθέρωση των ομήρων από την Χαμάς μπορεί να πλησιάζει, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του. «Οι συνθήκες αναμφίβολα ωριμάζουν. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Δεκατέσσερις παλαιστινιακές παρατάξεις, ανάμεσά τους η Χαμάς και η Φατάχ, υπέγραψαν συμφωνία στο Πεκίνο για “προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης” που θα αναλάβει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο. Χαιρετίζει την εξέλιξη η Κίνα.

Έξι χρόνια σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες. Σε βαρύ κλίμα οι εκδηλώσεις μνήμης, που φέτος για πρώτη φορά διοργανώνονται από τον Σύλλογο Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών. Στις 6 και μισή το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων στον Νέο Βουτζά θα τελεστεί τρισάγιο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τον δρόμο της φωτιάς μέχρι το Μάτι, όπου στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η κύρια εκδήλωση.

Η τραγική μνήμη έχει γίνει δόγμα: Μάχη, για την προστασία της ζωής των ανθρώπων» η δήλωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η 23η Ιουλίου θα ξημερώνει πάντοτε, για όλους μας, βαριά και συννεφιασμένη” δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα