back to top
28.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγη ώρα επτά στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο Στέφανος Κασσελάκης τον προβληματισμό τους για το εάν το καταστατικό συνέδριο του κόμματος πρέπει να πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στην συζήτηση που διεξαγόταν διαδικτυακά παρενέβη ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη θέση αυτή, λέγοντας: Λοιπόν τι συζητάμε εδώ; Για αναβολή συνεδρίου; Καμία αναβολή συνεδρίου. Οποιανού δεν του αρέσει ας πάει σε άλλο κόμμα. Το συνέδριο δεν μετατίθεται».

«Δεν είμαστε υπάλληλοι σου, ούτε μαθητές σου να μας μιλάς έτσι», του απάντησαν κάποια μέλη της ΚΟΕΣ, ενώ πρώτη δήλωσε ότι αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Ολγα Γεροβασίλη, το παράδειγμα της οποίας ακολούθησαν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ελένη Συμεωνίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ζωή Καρκούλια.

Έντονη διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης μετά την κίνηση της Τουρκίας να στείλει πολεμικά πλοία στα στενά Κάσου – Καρπάθου, όπου βρίσκεται ιταλικό ερευνητικό πλοίο για την πόντιση καλωδίων. Προηγήθηκε Navtex που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την περιοχή. Στο σημείο από ελληνικής πλευράς η κανονιοφόρος «Αήττητος» και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στον διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Σκάι.

Η Τουρκία παραβιάζει ευθέως το γράμμα και το πνεύμα της Διακήρυξης των Αθηνών υπονομεύοντας όλα τα βήματα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

H Τουρκία αποθρασύνεται και εκδίδει NAVTEX με την οποία επιχειρεί να δημιουργήσει νέες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο σε βάρος της χώρας μας. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της Κυβέρνησης. Οι εθνικές κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες επισημαίνει και ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας.

Σε μετωπική εξελίσσεται η σύγκρουση των γιατρών με τον υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αιχμή την ρύθμιση για την υποχρεωτική εργασία των ιδιωτών γιατρών – συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και μη – στο ΕΣΥ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου οι γιατροί όλης της χώρας να μην προβαίνουν σε συνταγογράφηση και έκδοση ή εκτέλεση παραπεμπτικών από την Παρασκευή 26 Ιουλίου μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι η επίμαχη διάταξη που προβλέπει την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς που θα αρνηθούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ και αποκλεισμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα ενεργοποιηθεί μόνον εάν υπάρχει ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αύριο ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τις 11 το πρωί έως τις 3 μμ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Σε βαρύ κλίμα από το πρωί οι εκδηλώσεις για τα έξι χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες. Αυτήν την ώρα, η πορεία στον δρόμο της φωτιάς μέσω της Ποσειδώνος προς την Αργυρά Ακτή, όπου 104 πλωτά φαναράκια θα αφεθούν στη θάλσσα στη μνήμη των ανθρώπων που πνίγηκαν.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση νοτιοδυτικά της περιοχής Κορυφές Καβάλας. Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Επικίνδυνη δασική πυρκαγιά από κεραυνό προκλήθηκε στο Σοφικό Κορινθίας στη διασταύρωση με το Αμμώνι.
Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 39 από αυτές μέσα σε τέσσερις ώρες, λόγω κεραυνών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς συμφώνησε σήμερα -μετά από σχεδόν 15 ημέρες διαβουλεύσεων- να προτείνει ένα μη πολιτικό πρόσωπο, την Λουσί Καστέτς για πρωθυπουργό της Γαλλίας. Η 37χρονη Καστέτς είναι διευθύντρια οικονομικών υποθέσεων στο δήμο του Παρισιού και ενεργό μέλος οργανώσεων για την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα. Σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λουσί Καστέτς ανέφερε ότι αποδέχθηκε την πρόταση με ταπεινότητα και με μεγάλη πίστη ώστε να είναι μια υποψήφια αξιόπιστη και σοβαρή για την θέση του πρωθυπουργού.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Αύριο στις 10 το πρωί αναχωρεί η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Έως το καλοκαίρι του 2027 θα συνεχιστεί η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Εργκίν Αταμάν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα