back to top
27.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επτά στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο Στέφανος Κασσελάκης τον προβληματισμό τους για το εάν το καταστατικό συνέδριο του κόμματος πρέπει να πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στην συζήτηση που διεξαγόταν διαδικτυακά παρενέβη ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος -σύμφωνα με τις πληροφορίες- σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη θέση αυτή, και κάλεσε όποιον δεν θέλει να μείνει στο κόμμα να αποχωρήσει τονίζοντας ότι «το συνέδριο δεν μετατίθεται».

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε πρώτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Ολγα Γεροβασίλη και ακολούθησαν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ελένη Συμεωνίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ζωή Καρκούλια.

Λίγη ώρα αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναρτώντας μια φωτογραφία του με την Όλγα Γεροβασίλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος».

Έντονη διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης μετά την κίνηση της Τουρκίας να στείλει πολεμικά πλοία στα στενά Κάσου – Καρπάθου, όπου βρίσκεται ιταλικό ερευνητικό πλοίο για την πόντιση καλωδίων. Προηγήθηκε Navtex που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την περιοχή. Στο σημείο από ελληνικής πλευράς η κανονιοφόρος «Αήττητος» και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στον διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Σκάι.

Με επιστολή τους προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Παπανδρέου και Σάκης Αρναούτογλου, ζητούν την παρέμβαση της ΕΕ για την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την υλοποίηση ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού προγράμματος ενεργειακής ασφάλειας της Ε.Ε., όπως είναι το ηλεκτρικό καλώδιο Ισραήλ – Κύπρος – Κρήτη – Αττική. Παράλληλα, υπενθυμίζουν την καταδίκη του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και ότι συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί ήδη από το 2013 στον κατάλογο των ευρωπαϊκών έργων ενεργειακής προτεραιότητας και έχει διασφαλισθεί χρηματοδότηση άνω των 600 εκ. ευρώ.

Μετωπισκή σύγκρουση των γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αιχμή την ρύθμιση για την υποχρεωτική εργασία των ιδιωτών γιατρών – συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και μη – στο ΕΣΥ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν ή να μην εκτελούν παραπεμπτικά από τις 26 Ιουλίου έως την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι η επίμαχη διάταξη που προβλέπει την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς που θα αρνηθούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ και αποκλεισμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα ενεργοποιηθεί μόνον εάν υπάρχει ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αύριο 11 το πρωί με 3μμ ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενώ στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα έξι χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες. Νωρίτερα απόψε πραγματοποιήθηκε πορεία στον δρόμο της φωτιάς μέσω της Ποσειδώνος προς την Αργυρά Ακτή, όπου 104 πλωτά φαναράκια αφέθηκαν στη θάλασσα. Προηγήθηκε προσκλητήριο νεκρών στο Νέο Βουτζά. Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Πολιτική αντιπαράθεση στη Γαλλία, μετά την πρόταση του Νέου Λαϊκού Μετώπου της Αριστεράς να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού η 37χρονη οικονομολόγος Λυσί Καστέτς. Ερωτηθείς εάν δέχεται την πρόταση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης νωρίτερα ότι το πρόβλημα δεν είναι ένα όνομα, αλλά ποια πλειοψηφία μπορεί να υπάρξει στην Εθνοσυνέλευση και ποιο πρόγραμμα θα εφαρμόσει. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της τουλάχιστον έως τα μέσα Αυγούστου και κάλεσε τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους πραγματοποιώντας τους αναγκαίους συμβιβασμούς.

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο οποίος κατηγόρησε τον Μακρόν ότι αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών και ότι επιχειρεί να εξαναγκάσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς να απορρίψει το πρόγραμμά του για να σχηματίσει συμμαχία μαζί του. «Τέτοιο θέμα δεν τίθεται», δήλωσε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Στις ΗΠΑ, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διεύρυνε το οριακό προβάδισμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters.

Η Χάρις, της οποίας η ομάδα εκστρατείας δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει αριθμητικά το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφωνεί με τη δήλωση ότι η 59χρονη Χάρις είναι “διανοητικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις”, σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ.

Η Κάμαλα Χάρις βρίσκεται στο Ουισκόνσιν, μια πολιτεία που αποτελεί πεδίο πολιτικής μάχης, για το πρώτο της προεκλογικό ταξίδι ως υποψήφια των Δημοκρατικών.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα