back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη οι φωτιές στην Ιεράπετρα και το Αμόνι Κορινθίας

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που ξεκίνησε στις 4.15 το μεσημέρι μεταξύ Παχιάς ‘Αμμου και Ιεράπετρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθειες να τη θέσουν σε έλεγχο και να ανακόψουν τη πορεία της.

Η φωτιά σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατακαίει καλάμια, ελιές, γεωργική έκταση, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια οι άλλες εγκαταστάσεις.

Αυτή την ώρα δρουν με ρίψεις και τα δύο εναέρια πυροσβεστικά μέσα, συνδράμοντας στις προσπάθειες των πυροσβεστών, των 2 ομάδων ΕΜΟΔΕ και εθελοντών αυτοδιοίκησης και κατοίκων.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αμόνι Κορινθίας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Αμόνι Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17.46, βόρεια από την Μονή Αγίας Μαρίνης και δεν απειλεί άμεσα κάποιον οικισμό.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 25 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πυροσβεστική: Σε 62 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 62 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, σήμερα από τις 13:00 έως τις 17:30, λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκδηλώθηκαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές: Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δελφούς Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, νήσο Θάσο, Καρπενήσι και σε πέντε διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα