back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ένας 63χρονος νεκρός και ένας τραυματίας μετά από εργατικό δυστύχημα νωρίτερα το πρωί στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας. Πρόκειται για μέλη ιδιωτικού συνεργείου που πραγματοποιούσαν εργασίες σε επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο, σημαίας Κύπρου. Ο 22χρονος τραυματίας νοσηλεύεται στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του.

 

Σε εξέλιξη η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκα Κυρίλλου στον Ασπρόπυργο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα και από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Φωτιά ξέσπασε και στο δήμο Παγγαίου, σε δασική έκταση στον ‘Αγιο Χριστόφορο, ανάμεσα στις τοπικές κοινότητες Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης. Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο επιχειρούν να την οριοθετήσουν.

Φωτιά σε εξέλιξη και στα Χανιά στην περιοχή Αγριλές Σελίνου.

 

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο 24ωρο, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια, προειδοποιεί η ΕΜΥ με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το απόγευμα και το βράδυ τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία.

 

Ανεβαίνει η ένταση στο χώρο της Υγείας με κλιμάκωση της σύγκρουσης των γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη, για την ρύθμιση που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, σε έκτακτες περιπτώσεις. Η ρήξη έχει πυροδοτηθεί ακόμα περισσότερο από δηλώσεις που έχει κάνει ο υπουργός υγείας, όπως ότι “οι γιατροί σπούδασαν τσάμπα στην Ελλάδα”.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν ή εκτελούν παραπεμπτικά από τις 26 Ιουλίου έως την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που απειλούν με αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν στάση εργασίας έως τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα με συγκέντρωση στη Βασιλίσσης Σοφίας έξω από την πλαϊνή πύλη της Βουλής ξεκινάει η συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών . ….Εκεί βρίσκεται ο Σπύρος χαλικιάς…….ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Σε εξέλιξη η πανηγυρική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, από τη γρήγορη σύγκλιση με τις πιο προηγμένες χώρες της Ένωσης στους μισθούς, αλλά και στους θεσμούς, στην πιο αποτελεσματική λειτουργία, στην πιο παραγωγική οικονομία, στις θεσμικές αλλαγές αλλά ναι και στις ατομικές συμπεριφορές» ανέφερε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πρόκειται για μια τομή στην πολιτική ιστορία του τόπου και στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας σε σημείο που σήμερα κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί μια ζωή χωρίς δημοκρατικούς θεσμούς, χωρίς ίσα δικαιώματα και ελευθερίες τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτό όμως, συγχρόνως πρόσθεσε έχει και ένα μειονέκτημα: Πολλές φορές υποτιμούμε κινδύνους, που μπορούν να ανατρέψουν αυτή την εμπεδωμένη μας βεβαιότητα.

 

Απόψε στις 8 η δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που φέτος αποκτά ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους οι γονείς της Εριέττας, του μοναδικού θύματος από τα 57 της τραγωδίας των Τεμπών που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του, καθώς και εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.

“Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση” δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Ειδικό αφιέρωμα του Αθήνα 9,84, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Σημερα αρχιζει και η μετάδοση των podcast του Αθηνα 9,84 με μαρτυρίες και αναλύσεις στην εκπομπή Ντάμες Σπαθι.

 

Την άρση ασυλίας της Ελενας Ακρίτα μετά από μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της επιτροπή, ζήτησε όπως είχε κάνει γνωστό άλλωστε, να αρθεί η ασυλία της. «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, θα δώσω το δικαστικό αγώνα», φέρεται να είπε η Έλενα Ακρίτα στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

 

 

Να σταματήσουμε να μιλάμε για την ασφάλεια μόνο με τα λόγια, να απαντήσουμε με πράξεις. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια στη συντηρητική παράταξη, που έχει αποτύχει έμπρακτα», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα στο Μενίδι, η υποστελέχωση του οποίου χτυπάει ‘κόκκινο’.

 

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Αθηναίων και επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Χάρης Δούκας τόνισε σε συνέντευξή του στο ΟΝΕ chanel ότι ζούμε με μισθούς 2011 και ακρίβεια 2023. Αν δε συγκρουστούμε με τα λόμπυ και τα καρτέλ, τότε δε θα μπορέσουμε να κάνουμε αναδιανομή.

 

Η ενδυνάμωση του ΕΣΥ είναι η πρώτη προτεραιότητα! Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα ισχυρό Ε.Σ.Υ, ένα ισχυρό Κράτος Πρόνοιας τόνισε η υποψήφια πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου επισκεπτόμενη το πρωί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

 

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα