back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σίνδου με εντολή της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών. Η αμαξοστοιχία για τη συγκεκριμένη διαδρομή αναμένει πλησίον του Σταθμού Σίνδου καθώς αναμένονται καθυστερήσεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα στο χωριό Πρόδρομος της Βοιωτίας, σε δασική έκταση κοντά στην Παραλία Σαράντη. Στο σημείο σπεύδουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Λιβαδειά Θήβα και Σχηματάρι. Μαίνεται η φωτιά στα Χανιά στην περιοχή Αγριλές στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, όπου οι κάτοικοι μέσω του 112 κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Ροδοβάνη. Σε εξέλιξη και οι πυρκαγιές στην περιοχή Κορώνα Κιλκίς και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φιολίτης- Ζακύνθου.

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο 24ωρο, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια, προειδοποιεί η ΕΜΥ με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το απόγευμα και το βράδυ τη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θεσσαλία. Αύριο τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στην περιοχή Σποράδων – βόρειας Εύβοιας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ποσού 2,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του 4ου αιτήματος πληρωμής από το δανειακό σκέλος του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Με τη σημερινή εκταμίευση οι ευρωπαϊκοί πόροι που έχουν εισέλθει στη χώρα ανέρχονται σε 17,2 δισ. ευρώ.

Η προωθούμενη λύση για την Τράπεζα Αττικής και την Παγκρήτια Τράπεζα αποτελεί τη βέλτιστη λύση τόσο για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα όσο και για τον Έλληνα φορολογούμενο, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη διάρκεια της εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την κύρωση της Σύμβασης. Επίσης υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται ότι με τη συμφωνία «χαρίζεται η Τράπεζα Αττικής σε ιδιώτες» δείχνουν έλλειμμα κατανόησης των πραγματικών δεδομένων της αγοράς και των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε υψηλούς τόνους η ένταση στο χώρο της Υγείας με κλιμάκωση της σύγκρουσης των γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη, για την ρύθμιση που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, σε έκτακτες περιπτώσεις. Η ανταπόκριση των γιατρών στο κάλεσμα της κυβέρνησης θα κρίνει και το αν θα υπάρξουν κυρώσεις τόνισε νωρίτερα ο υπουργός στον ΣΚΑΙ. Να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν ή εκτελούν παραπεμπτικά από τις 26 Ιουλίου έως την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Με αποχή από τη συνταγογράφηση απειλούν και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Ένας 38χρονος αλλοδαπός, που διακινούσε ναρκωτικά, κατά κύριο λόγο, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη στην πλατεία Βικτωρίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τρίτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της ΕΛΑΣ.

Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση” δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Πανηγυρική συνεδρίαση και στην Ολομέλεια της Βουλής. Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι το 2027 «όταν θα ξανασυναντηθούμε στις κάλπες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο, η χώρα να τεθεί σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και στόχο τη σύγκλιση με τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

“Η πολιτική βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας της και πρέπει όλοι να εργαστούν για μια προοδευτική διέξοδο της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες αβεβαιότητες” ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία από ακροδεξιές δυνάμεις. Αλλά πρέπει ο κάθε πολίτης να κρίνει αυστηρά και τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν και αθέμιτα μέσα που προσβάλλουν το πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι σήμερα είναι γενική και κοινή πεποίθηση στις λαϊκές συνειδήσεις ότι πολλά δεν έγιναν όλα αυτά τα 50 χρόνια.

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και οι γονείς της Εριέττας, του μοναδικού θύματος από τα 57 της τραγωδίας των Τεμπών που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του, καθώς και εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Είναι πολύ πιθανό η Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τις εκλογές», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάνοντας λόγο για μια «ικανή και έμπειρη πολιτικό, η οποία ξέρει πολύ καλά τι κάνει». Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου, επισήμανε ταυτόχρονα ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τζο Μπάιντεν και θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την καγκελαρία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι οι αμερικανοί πολίτες εκείνοι που αποφασίζουν και πρόσθεσε ότι είναι καθήκον δικό του, της Γερμανίας και της Ευρώπης να συνεργαστούν με όποια είναι τελικά η νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Στην αθλητική επικαιρότητα……

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Μπάνια Λούκα στις 20:30 στο γήπεδο της Τούμπας με στόχο να βάλει βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Champions League. Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 21:00 στην OPAP Arena την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, με στόχο να «κλειδώσει» από σήμερα την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Conference League.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.

Θερμοκρασία στην Αθήνα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα