back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Γ. Παναγόπουλος: Στη ΔΥΠΑ 1,750 δισ. ευρώ διαθέσιμα για κοινωνική κατοικία-Τα χρησιμοποιούν για λάθος λόγους

Διαβάστε επίσης

Στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  βρίσκονται 1,750 δισ. ευρώ διαθέσιμα για προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, τα οποία θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης, αλλά τα χρησιμοποιούν για λάθος λόγο, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνέχεια των όσων υποστήριξε στο  www.kreport.gr

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι:
«η ΓΣΕΕ είχε προτείνει να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που προέρχονται από τον παλιό Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον οργανισμό Εργατικής Εστίας, τα έσοδα των οποίων ήταν αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών και όχι από το κράτος. Όταν καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο, οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί, τα αποθεματικά τους και η περιουσία τους μεταφέρθηκαν στον τέως ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) και εκεί εξακολουθούν να υπάρχουν. Μάλιστα είναι περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ, είναι 1,750 δισ. ευρώ τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για λάθος λόγο, όπως για επιδοτήσεις ενοικίων που αντί να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα στέγασης για νέους, φοιτητές κτλ. τροφοδοτούν τη ζήτηση, τις αυξήσεις των ενοικίων και στη συνέχεια την ακρίβεια και τον πληθωρισμό».

Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε πως αν αντλούσαμε και άλλο ένα δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θα είχαμε 2 δισ. ευρώ και θα ήταν υπεραρκετά για να μπορέσει, σε συνεργασία με το κράτος, που θα έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη, να γίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανοικοδόμησης στην Ελλάδα.

« Είναι μια ιδέα, όχι πρωτοπόρα, απλά πιέζουμε εκεί που πρέπει τους φορείς να μην τροφοδοτούν την κατανάλωση, αλλά να προσφέρουν φθηνή κατοικία στους μη έχοντες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα