back to top
31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Στην κρίσιμη καμπή μπροστά στην οποία είναι οι ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του στο οποίο έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του, ενώ επέμεινε πολύ στη σημασία της αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο και πως έχει το ιερό καθήκον να αμυνθεί και να ενώσει τη χώρα. Όχι για τον εαυτό του αλλά για τους πολίτες και τις οικογένειές τους.

«Οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα, θα απηχούν στις δεκαετίες που θα έρθουν», δήλωσε.

«Είναι καθήκον μου να ενώσω το κόμμα σε αυτή την κρίσιμη φάση, τόνισε ο κ. Μπάιντεν εξηγώντας ότι «το καλύτερο είναι να περάσει η σκυτάλη σε μια νέα γενιά, με νέες φωνές και νεότερους ανθρώπους». Αυτή η ώρα είναι τώρα, υπογράμμισε.

Εξήρε την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται για «έμπειρη», «ισχυρή» και «σκληρή» πολιτικό.

«Η νίκη του Ισραήλ είναι και νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Την ημέρα που θα νικήσουμε τη Χαμάς, μια νέα Γάζα θα μπορεί να δημιουργηθεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Γάζα μετά τον πόλεμο πρέπει να διοικείται από Παλαιστίνιους που δεν θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου κάλεσε τις ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν νέα στρατιωτική βοήθεια για τη χώρα του και ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την άοκνη προσφορά του στις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, δηλώνοντας βέβαιος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, στο πλαίσιο της οποίας θα αφεθούν ελεύθεροι ισραηλινοί όμηροι και σε αντάλλαγμα παλαιστίνιοι φυλακισμένοι «οδεύουν σε ολοκλήρωση», διαβεβαίωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση Μπενιαμίν – Νετανιάχου.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και της ηγεσίας του υπ. Υγείας, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε και χθες στην ψήφιση της διάταξης για την υποχρεωτικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση δεν αποσύρεται» και ότι «θα υπάρχει εσαεί και για τον επόμενο υπουργό».

Ο υπ. Υγείας χαρακτήρισε «τραγική» την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να σταματήσουν από την Παρασκευή και μέχρι την ψήφιση του νόμου οι συνταγογραφήσεις, ενώ επανέλαβε ότι η ρύθμιση με τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα.

Tην απόφασή της να αποσυρθεί από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε η Μιλένα Αποστολάκη «Σήμερα ακούω την αγωνία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να μη μετατραπεί μια εκλογική διαδικασία σε μάχη αντιπάλων και σύγκρουση στρατών», επισήμανε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για «προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», τόνισε η κ. Αποστολάκη.

Στην σκιά της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνεδριάζει το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμα κινδύνου για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των δήμων εξέπεμψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δυναμώστε τους Δήμους με πόρους και προσωπικό, δώστε στην Αυτοδιοίκηση τα μέσα να παρέμβει σε καίρια θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ενέργεια», η έκκληση του δημάρχου Αθηναίων προς την κυβέρνηση.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιωτικούς οι οποίοι σταθμεύουν στην περιφέρεια του Χαρκόβου είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις εξ αυτών και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τέσσερις, ανακοίνωσε μονάδα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε χθες στην Τούμπα επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2, στην πρώτη αναμέτρηση του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Την προσεχή Τετάρτη ο αγώνας ρεβάνς στη Βοσνία.
Με νίκη συνδύασε η ΑΕΚ το ευρωπαϊκό της «ντεμπούτο» για τη σεζόν, καθώς επικράτησε 4-3 της Ιντερ Ντ’ Εσκάλδες στην OPAP Arena για τον 2ο προκριματικό του Conference League.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος, προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα