back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέο έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που αυτή τη φορά προειδοποιεί για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες.

Στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία προστίθεται και η ανατολική Πελοπόννησος.

Φαινόμενα θα εκδηλωθούν ως αργά το απόγευμα και σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια.

Λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά, με τη χρήση αφαλάτωσης και πράσινης ενέργειας, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών μονάδων με αιολικά και φωτοβολταϊκά, και μονάδες αφαλάτωσης, που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρεύματος και γλυκού νερού για ύδρευση και άρδευση.

Η προκήρυξη των έργων αναμένεται το φθινόπωρο, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Απανθρακοποίησης.

Εντός της ημέρας η συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες και με τους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία, Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ. Οδεύουν προς ολοκλήρωση οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Στο Ισραήλ μεταφέρονται οι σοροί πέντε ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Βρέθηκαν σε περιοχή της Χαν Γιούνις, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες επιδρομές αυτήν την εβδομάδα. Ανάμεσά τους η 56χρονη Μάγια Γκόρεν, δασκάλα νηπιαγωγείου.

Το ζήτημα του προσώπου που θα προτείνει η χώρα μας για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνουν στο προσκήνιο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Politico. Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει πως η Ελλάδα διεκδικεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ως επικρατέστερος για τη θέση του επιτροπου εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει μεγάλο και κυβερνόν, είπε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84.

Πρόσθεσε ότι η ίδια έχει να καταθέσει ένα τεράστιο κεφάλαιο εμπειρίας σχετικά με το κοινωνικό κράτος τον 21ο αιώνα.

Αποσύρθηκε η Μιλένα Αποστολάκη από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα προς κύρωση η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. Αύριο εκτιμάται πως θα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στο Open, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, απάντησε στο κατηγορώ του Στέφανου Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα.

«Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης» και δεν θέλουν τον πέμπτο αυτό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, είπε ο υπουργός.

Αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης. Μιλώντας στο OPEN ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία αν θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας». Παράλληλα χαρακτήρισε την εξέλιξη επωφελή.

Συνελήφθη άνδρας στα Χανιά για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Προηγήθηκε καταγγελία γυναίκας. Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Περισσότερες από 50 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν από το πρωί, καθώς ακτιβιστές για το κλίμα βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών και κόλλησαν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα.

Η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά.

 

Επιθέσεις σε τρία απομακρυσμένα χωριά στη βόρεια Παπούα Νέα Γουινέα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων, ανάμεσά τους 16 παιδιά, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία πυρπολήθηκαν από τους δράστες, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι αυτή η σοκαριστική έκρηξη βίας στην περιοχή είναι κατά τα φαινόμενα αποτέλεσμα διένεξης για τις ιδιοκτησίες γης και τα δικαιώματα χρήσης λίμνης.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα