back to top
26.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Φλικ: «Δεν είμαι μακριά από τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ και του Πεπ»

Διαβάστε επίσης

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε σήμερα επίσημα τον Χάνσι Φλικ και ο Γερμανός προπονητής έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως νέος προπονητής των Καταλανών.

Το έκανε σε μια εμφάνιση που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα όπου απάντησε σε τριάντα ερωτήσεις.Η πρώτη από αυτές αφορούσε το στυλ και εκεί ο Γερμανός προπονητής ήταν πολύ ξεκάθαρος:

«Δεν είμαι πολύ μακριά από την ιδέα του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν, όταν είχε επιτυχία με τον Κρόιφ ή τον Πεπ. Η ιδέα μου είναι να έχω μια ενεργή ομάδα στο γήπεδο, παίκτες που θέλουν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν με και χωρίς την μπάλα. Δεν έχει σημασία αν παίζουμε 4-3-3 , αυτό που θέλω είναι να παίξουμε ένα όμορφο, τεχνικό, καλό παιχνίδι και όλοι όσοι παρακολουθούν το παιχνίδι θα δουν ότι η ομάδα τα δίνει όλα», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για μια συνάντηση που είχε πριν από μήνες με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τόνισε ότι «το να μιλάς με τον Γκουαρντιόλα είναι πάντα έμπνευση, αλλά αυτό για το οποίο μιλάμε είναι ιδιωτικό. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ο Χάνσι Φλικ δήλωσε «πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και μια μεγάλη ομάδα» και συμπλήρωσε:
«Από την πρώτη μέρα υπήρχε μεγάλη επικοινωνία με τον Ντέκο, κάνει φανταστική δουλειά, συγκεντρώνομαι με την ομάδα στο γήπεδο και με τον Ντέκο αυτή η σύνδεση λειτουργεί.
Στόχος μου είναι να κερδίζω τίτλους. Αλλά το να επιθυμώ κάτι δεν σημαίνει ότι θα συμβεί, πρέπει να δουλέψεις και γι’ αυτό είμαστε με το προσωπικό, όλοι μας βοηθούν και αυτό είναι το θέμα. Το είπα πολλές φορές, είναι σημαντικό να κερδίζεις τίτλους, αλλά για να το κάνεις πρέπει να παίξεις πολλά παιχνίδια και πρέπει να πας βήμα-βήμα.»

Συνέχισε λέγοντας:
«Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να συγκρίνω συλλόγους και να λέω αν η Μπαρτσελόνα είναι μεγαλύτερη από την Μπάγερν ή όχι. Άφησα τη ζώνη άνεσής μου στη Γερμανία. Η Μπάγερν είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό που μπορώ να νιώσω εδώ είναι ότι υπάρχει πολύ πάθος και αυτό είναι απίστευτο. Όλοι έχουν αυτό το πάθος για τη Μπαρτσελόνα και μου αρέσει αυτό».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Λαμίν Γιαμάλ, τόνισε:

«Έκανε εξαιρετική δουλειά τον τελευταίο χρόνο. Βήμα προς βήμα σε αυτό το επίπεδο, έχω δει τι έχει κάνει στο Euro και ήταν απίστευτο, αλλά οι σπουδαίοι παίκτες πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και να εξελίσσονται, είναι πολύ σημαντικό ότι έχει τα πόδια του στο έδαφος, είναι σπουδαίος άνθρωπος, είχα μιλήσει μαζί του και θα μας χαρίσει πολύ καλές στιγμές και θα προσφέρει πολλά πράγματα για εμάς.»

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα