back to top
26.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Μ. Παγώνη: Δεν υπάρχει προσωπικό για να εφημερεύουν τα νοσοκομεία κάθε μέρα, δεν θα βοηθήσει ούτε τους ασθενείς

Διαβάστε επίσης

‘Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρόγραμμα 24ωρης καθημερινής εφημερίας σε 9 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής που σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας.

Όπως λένε οι υγειονομικοί, το υπάρχον προσωπικό στο ΕΣΥ δεν επαρκεί να καλύψει ούτε καν την πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων και τις εφημερίες με τη σημερινή τους μορφή.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Ελευθερία Κουμάντου τόνισε πως δεν μπορούν τα νοσοκομεία να εφημερεύουν κάθε μέρα, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και δεν βγαίνουν οι εφημερίες.

«Ενημερώσαμε τον υπουργό ότι δεν βγαίνει με το προσωπικό που έχουμε να εφημερεύουμε 24 ώρες κάθε μέρα. Το υπουργείο κάνει ένα προσχέδιο, μήπως και μπορεί να υλοποιηθεί, δεν νομίζω όμως να προχωρήσει καθώς δεν θα βοηθήσει ούτε ασθενείς».

Στο σημείο αυτό η κ. Παγώνη επισήμανε ότι η ΕΙΝΑΠ έχει καταθέσει, εδώ και τρείς μήνες, αντιπρόταση στο υπουργείο υγείας.

Είσοδος ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

«Αυτές είναι πρόχειρες λύσεις. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει τα δημόσια νοσοκομεία είναι οι γρήγορες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού».

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση 

«Για το θέμα της συνταγογράφησης θα βρεθεί λύση,  δεν νομίζω να αφήσουν τους ασθενείς χωρίς να έχουν τα φάρμακά τους. Εμείς, ακόμα και όταν απεργούμε, εξετάζουμε τους ασθενείς όταν έρχονται στα νοσοκομεία. Οι ασθενείς δεν είναι ούτε αντικείμενα, ούτε εμπόρευμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα