back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

N. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πυλώνας της νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πυλώνας της νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην ΕΦΣΥΝ και το Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ βάζουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή Κεντροαριστερά στη χώρα. Είμαστε ο κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης, στην υλοποίηση θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει: κανείς δεν μας λογαριάζει πλέον ως συμπληρωματική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως κόμμα-εγγυητή και πυλώνα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες καλεί εκ νέου τους συνυποψηφίους να δεσμευτούν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος κάνοντας λόγο για ηθική δέσμευση προς τον κόσμο της παράταξης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “η ιστορία έχει αποδείξει ότι έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση, το 2017 και το 2021, ορισμένοι υποψήφιοι Πρόεδροι αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και έφτιαξαν δικά τους κόμματα ή στήριξαν κάποια άλλα. Επομένως, λέω το αυτονόητο. Να αναλάβουμε όλοι μια ηθική δέσμευση προς τον κόσμο της παράταξης: ζητάμε την ψήφο του για να δώσουμε προοπτική στο ΠΑΣΟΚ, και δεν επιδιώκουμε να την αποσπάσουμε για να κάνουμε καριέρα σε άλλους κομματικούς χώρους¨ .

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά να περιφρουρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο κ. Ανδρουλάκης διαμηνύει οτι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του γνωρίζει πολύ καλά να περιφρουρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, να υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες της και δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ανάμειξη τρίτων με σκοπό τη χειραγώγηση της βούληση της πλειοψηφίας, παρόλο που στο παρελθόν έγιναν τέτοιες προσπάθειες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Ανδρουλάκης.

Κληθείς να απαντήσει αν θα μπορούσε μελλοντικά να συμπράξει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη , ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει “στόχος μου είναι να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη δημοκρατική παράταξη που με άξονα το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση στον τόπο για να τελειώσει η υποβάθμιση του κράτους δικαίου, η αναξιοκρατία και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, που πληγώνουν τους πολίτες και τους απομακρύνουν από την πολιτική”

Ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών οι θεσμικές εγγυήσεις απο το κράτος δικαίου.

Με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει οτι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η μόνη ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι οι θεσμικές εγγυήσεις από το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη.
Εμφανίζεται αμετακίνητος στο δρόμο της πλήρους διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακρατικών-όπως αναφέρει- αυτών μεθοδεύσεων. Παράλληλα, υπενθυμίζει οτι προχθές, κατέθεσε νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ΣτΕ, που ορίζει να ενημερωθεί για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησης μου. Απόφαση που η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει. Αν μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας τίθενται τέτοια ερωτήματα, τότε ο πολίτης τι είδους εμπιστοσύνη να έχει στο πολιτικό σύστημα; διερωτάται ο κ. Ανδρουλάκης.

K. Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα