back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών, που απεργούν ζητώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση. Ανοιχτή η βασιλίσσης Σοφίας.

To νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας τίθεται στην κρίση της ολομέλειας της Βουλής. Περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές όπως τη δημιουργία Εθνικού δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής υγείας που διαρθρώνεται σε επτά (7) Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, όπως και η δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης & Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Καμία επίταξη δεν πρόκειται να γίνει. Οι γιατροί έβαλαν ήδη πλάτη» δήλωσε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το επίμαχο άρθρο για τις ποινές στους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΣΥ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταθέτουν ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της συγκεκριμένης διάταξης, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να την αποσύρει.

Νέο Σαμποτάζ αντιμετωπίζει η Γαλλία αεν μέσω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή τη φορά σε δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων σε 6 περιφέρειες της χώρας αναφέρει αστυνομική πηγή. Η περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει πληγεί.

Αναφορικά με την δολιοφθορά της περασμένης Παρασκευής στο σιδηροδρομικό δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας, φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή ακροαριστερών εξτρεμιστών στην υπόθεση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, που γνωστοποίησε πως έχει ταυτοποιηθεί το προφίλ διάφορων ατόμων. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι συνελήφθη ακτιβιστής της άκρας αριστεράς. Σήμερα, όλα τα τρένα κινούνται κανονικά

Εγκληματική ενέργεια στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος είναι κατά την εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.Με την έναρξη της αγόρευσής της εισηγήθηκε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται ως συναυτουργοί του εγκλήματος.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινή επίθεση με drone στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε η λιβανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο, μετά την επίθεση του Σαββάτου με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές αναφέρονται στην πιθανότητα ολιγοήμερων πολεμικών επιχειρήσεων μετά την επίθεση σ ενώ ασκούνται έντονες διπλωματικές πιέσεις ώστε τα ισραηλινά αντίποινα στην Χεζμπολάχ να είναι περιορισμένα για να αποφευχθεί περιφερειακή σύρραξη, δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου.

Στο πρόσφατο επεισόδιο στην Κάσο αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης τονίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από την ελληνική πλευρά, ενώ πρόσθεσε πως «ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ούτε υπήρξε αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας». “Ο ελληνικός λαός δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνησή του αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων διερωτάται αν υπήρξε συζήτηση του ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο.

Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις με τις ναυτιλιακές εταιρείες για να ανακοινωθούν περαιτέρω προγράμματα εκπτώσεων τις επόμενες μέρες στα ακτοπλοικά εισιτήρια δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης απαντώντας σε σχετική ερωτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖA, Νϊνας Κασιμάτη.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται και δεν διατίθεται για κυβερνητικός εταίρος σε μια μελλοντική κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα και με νέα άφθαρτα πρόσωπα, που θα μπορούν να εγγυηθούν μια διαφορετική διακυβέρνηση.

Την ανιούσα παίρνει ξανά ο υδράργυρος με θερμοκρασίες που από σήμερα θα φτάνουν στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς. Επιστρέφουν και τα μελτέμια στο Αιγαίο που τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφόρ. Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αργολίδα.

Σχεδόν 1.2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούτου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Περισσότερα θα μας πει ο Πάνος Θεοδωρόπουλος….

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακηρύσσει το 2025, ως «Αφιερωματικό Έτος Μίκη Θεοδωράκη», με την ανακοίνωση να γίνεται σήμερα, 29 Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία εξασφάλισαν νωρίτερα οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, στο Παρίσι, καθώς τερμάτισαν πρώτοι σε αγώνα ρεπεσάζ.

Η Δώρα Γκουντούρα επικράτησε με 15-3 της Πάμελα Αμούρ στη σπάθη των γυναικών και προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης. Επόμενος αγώνας της στις 3 το μεσημέρι.

Σε λίγη ώρα οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις. Με στόχο ένα μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου αγωνίζεται στον τελικό των 100μ ύπτιο της κολύμβησης.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα στην Αττική – Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα