back to top
32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό – Εκκενώθηκαν χωριά – Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη δασική φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί δεκάδες αεροσκάφη. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα καθώς επιχειρούσε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των ισχυρών ανέμων δημιουργήθηκε νέο μέτωπο που πέρασε την εθνική και κατευθύνεται προς τον κάμπο του Δύστου. 

Η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της εγγύτητας με οικισμούς έχουν σταλεί τέσσερα μηνύματα από το 112 εκ των οποίων ένα για ετοιμότητα των κατοίκων στις Πετριές και τα υπόλοιπα για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος, από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια και από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Πυροσβεστικό πλοιάριο στην περιοχή από τον Πειραιά έφτασε στην περιοχή ενώ ενημερώθηκε για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα. Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ακόμη μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 10 οχήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 36 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και Μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Newsroom, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα