back to top
32.9 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

32.9 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις Πετριές Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο ενεργό μέτωπο.

Νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές, όπου επιχειρούσαν 13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Μηνύματα 112 στάλθηκαν ως τις 7.30 το πρωί στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή ‘Άμμο, Πετριές και Κριεζά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους, Κάλαμο και Αλιβέρι.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Εύβοιας, σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Ιόνια νησιά και βόρειο Αιγαίο.

Τη δυνατότητα αναλυτικής παρακολούθησης των ορίων των πυρκαγιών στην Αναζήτηση και στους Χάρτες, καθώς και μέσω push ειδοποιήσεων βάσει τοποθεσίας δίνει πλέον η Google με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Tο συγκεκριμένο εργαλείο επεκτείνεται σε άλλες 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Οι πληροφορίες εμφανίζονται μέσω ειδοποιήσεων και λειτουργιών που παρέχουν ενημέρωση σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε πυρκαγιά.

Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Nέα κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, αφού έκανε μια αναδρομή στις υποθέσεις διαφθοράς που κατά τον ίδιο αποκάλυψε στο χώρο της υγείας και ευχαρίστησε τους χιλιάδες διαδικτυακούς του φίλους που όπως είπε «δεν τσίμπησαν» στο στημένο σκηνικό με την συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, έκανε λόγο για προβοκάτσιες που αφορούν το ύφος και το ήθος του. Υποστήριξε πως θα το ξαναέκανε και επιτέθηκε και πάλι στην Αθηνά Λινού ότι «έκλαψε με χρονοκαθυστέρηση, υποκριτικά και στημένα».

«Δεν έπρεπε να είναι εδώ ο κ. Πολάκης. Στην Ευελπίδων έπρεπε να είστε, σας έχει κάνει μήνυση η κ. Αραμπατζή. Πάτε για πέμπτη αναβολή» απάντησε ο υπουργός Υγείας. Για το περιστατικό με την συνεργάτιδα του είπε ότι άσκησε μπούλιγκ και διαγράφηκε έστω και κατά το ήμισυ γιατί έκανε δύο γυναίκες να κλάψουν.

Ο Π. Πολάκης επανήλθε λέγοντας ότι θα πάει τώρα στο δικαστήριο, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι κάνει σόου.

Σήμερα αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, το οποίο έχει συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης, ενώ έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους γιατρούς και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του άρθρου 65 που προβλέπει έκτακτες εφημερίες ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

“Φρένο” στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στην Αττική μέσα από την Airbnb και άλλες πλατφόρμες βάζει από τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομικών. Εξετάζεται να μπουν αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των καταλυμάτων και τις ημέρες διάθεσής τους για βραχυχρόνια μίσθωση σε 11 περιοχές της Αττικής, όπου σήμερα υπάρχει πρόβλημα εύρεσης στέγης.

Ανάμεσά τους η Αθήνα, ο Άλιμος, η Γλυφάδα, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο και ο Πειραιάς.

“Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Τη θέση αυτή εκφράζει μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του ο ιδρυτής της Κώστας Πολυχρονόπουλος σε βάρος του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

“Πρώτος στόχος η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Σε ένα νέο συμβόλαιο με ξεκάθαρους τους όρους των παρεμβάσεων που

θα πρέπει να υπάρξουν παντού», τονίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε συνέντευξη στο Aigiovoice.gr.

Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική λέγοντας ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει μια ανήμπορη κυβέρνηση. Για αυτό -όπως επισημαίνει- για να αλλάξουν τα πράγματα, όπως θέλει ο κόσμος, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ένα μεγάλο ΠαΣοΚ, μια δημοκρατική παράταξη, που θα κυβερνήσει ξανά.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί τα ξημερώματα εναντίον της Συρίας, σε δύο βάσεις της αντιαεροπορικής άμυνας στη νότια επαρχία Ντεράα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ανέφερε πως δεν υπήρξαν θύματα.

Τα πλήγματα έγιναν μερικές ώρες αφού ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως θα υπάρξει «σκληρή» ανταπόδοση της επίθεσης που απέδωσε στο λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ και σκότωσε 12 παιδιά το Σάββατο στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Αναβλήθηκε για αύριο η κολύμβηση τριάθλου ανδρών, λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Στις 12 το μεσημέρι η 2η αγωνιστική Α’ Ομίλου μπάσκετ ανδρών με την αναμέτρηση Ισπανία – Ελλάδα.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα