back to top
25.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη για την Εθνική πόλο ανδρών με 17-16 επί του Μαυροβουνίου

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε με 17-16 στα πέναλτι του Μαυροβουνίου ( 12-12 κ.αγ.) για τη 2η αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά, και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Ιταλία.

Ο επόμενος αγώνας είναι με τις ΗΠΑ στις 1 Αυγούστου. Η Ελλάδα ξεκίνησε κάπως διστακτικά το ματς, παρότι προηγήθηκε με πέναλτι του Γενηδουνιά. Οι κακές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στο Μαυροβούνιο να ανατρέψει την κατάσταση και να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενο με 4-2.

Το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Ελλάδας και με ένα γρήγορο 3-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου έκανε το 5-2. Παρότι η Ελλάδα μείωσε, το Μαυροβούνιο απάντησε άμεσα και με δύο γρήγορα γκολ έφτασε το 7-4.

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά το τρίτο οκτάλεπτο με γκολ του Φουντούλη, μειώνοντας τη διαφορά. Παρόλο που ο Ράντοβιτς απάντησε, η ομάδα μας ισοφάρισε με τον Γκίλα και μέχρι το τέλος πίεσε για την ανατροπή.

Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 10-10 και πήρε προβάδισμα με τον Βλαχόπουλο (10-11), όμως το Μαυροβούνιο με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στα πέναλτι η Εθνική μας είχε το απόλυτο και νίκησε στο τέλος με 17-16.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 4-2, 3-3, 2-3, 3-4

Οι συνθέσεις:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα