back to top
32.9 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

32.9 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Β. Κοζομπόλη: Και μόνο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί διάκριση για έναν αθλητή

Διαβάστε επίσης

Η Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης στους Αγώνες της Αθήνας, το 2004 και  Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσος κόπος, πόσες θυσίες και πόση σκληρή δουλειά κρύβεται πίσω από κάθε μετάλλιο.

Ίσως γι αυτό, όπως τόνισε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, με αφορμή τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, και μόνο η συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη αποτελεί μεγάλη διάκριση για έναν αθλητή.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρει ένας αθλητής να προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πίσω από αυτό που βλέπουμε εμείς, καθισμένοι στον καναπέ μας, κρύβεται σκληρή δουλειά, αμέτρητες ώρες προπόνησης και πολύ μεγάλες θυσίες για πολλά χρόνια», επισήμανε.

Αλλά ακόμα και τότε, όπως εξήγησε, σε τόσο υψηλά επίπεδα, συχνά το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες,  επομένως, δεν αρκεί μόνο η σωστή προετοιμασία και η καλή απόδοση, ενίοτε, χρειάζεται και τύχη.

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα τον χθεσινό εξαιρετικό αγώνα του Απόστολου Χρήστου ο οποίος τερμάτισε 4ος σε μια τρομερή προσπάθεια στον τελικό των 100μ ύπτιο, χάνοντας για μόλις 0.02 εκατοστά του δευτερολέπτου  το χάλκινο μετάλλιο.

«Αυτά τα 0.02 εκατοστά του Απόστολου Χρήστου,   θα μπορούσαν να είναι και 0.10 υπέρ του και να έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Επομένως, και η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο», τόνισε.

Μίλησε επίσης για την Δώρα Γκουντούρα η οποία  ηττήθηκε με 15-13 από την Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της σπάθης γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε έναν  εκπληκτικό προημιτελικό, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων λόγω των διαιτητικών αποφάσεων στο τέλος εις βάρος της Ελληνίδες αθλήτριας.

«Η Δώρα Γκουντούρα, αγωνίστηκε με πάθος. Ήθελε πολύ ένα μετάλλιο και μπορούσε να το κατακτήσει αλλά, δυστυχώς, έτυχε να παίζει με δύο Γαλλίδες αθλήτριες  μέσα στην έδρα τους, Τη μια την κέρδισε αλλά στη  συνέχεια, όπως διαβάζω και ακούω από ειδικούς της ξιφασκίας, αδικήθηκε. Όμως, όπως είπε και η ίδια, τα μετάλλια κερδίζονται στις προπονήσεις, δεν είναι μόνο αυτά που κατακτούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις».

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε «στη ζωή ενός αθλητή, οι  αποτυχίες είναι περισσότερες από τις επιτυχίες , όμως, η πορεία του, περιλαμβάνει όλα αυτά που έχει περάσει τις δυσκολίες, τις προπονήσεις, τις απογοητεύσεις και τους τραυματισμούς αλλά στο τέλος, μαζί με την επιτυχία έρχεται και η λύτρωση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα