back to top
25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Για ότι νεότερο θα μας ενημερώσει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός ότι σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα σε αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ. Η δήλωση έρχεται μία μέρα μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη. Φωνές εκδίκησης από το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του εν μέσω φόβων για εξάπλωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Η επίσημη τελετή άρχισε νωρίς το πρωί στην Τεχεράνη.

Εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ έδωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους της χώρας.

“Έρχονται δύσκολες μέρες. Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, και θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται”, τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα, «όχι από το γραφείο του αλλά από το υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ», όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία.

Έκκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν να συνεχιστούν οι «προσπάθειες» για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Κατάρ διερωτάται πλέον αν είναι καν εφικτή η συνέχιση της μεσολάβησης.

Την ανησυχία του για κλιμάκωση του πολέμου εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνήλθε εκτάκτως με αίτημα του Ιράν.

Άλυτη εξίσωση για την ώρα χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως την δυσκολότερη φάση που έχει υπάρξει μεταπολεμικά και έκανε λόγο για σοβαρή κλιμάκωση. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να δούμε κατά πόσο οι ενέργειες, οι οποίες έχουν συντελεστεί, θα δημιουργήσουν συνθήκες «ντόμινο» για την ευρύτερη περιοχή, αναφερόμενος στην αντίδραση της Χεζμπολάχ των Χούθι και της Χαμάς.

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η χώρα μας για την θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα κρούσματα πανώλης ανιχνεύθηκαν στην Κρήτη και στη Λάρισα. Έως τώρα έχει προγραμματιστεί η θανάτωση 13 χιλιάδων ζώων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας. Τη λειτουργία δυο ακόμη διαγνωστικών εργαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα ανακοίνωσε ο Υπουργός.

Συνέχεια στο θέμα των υποκλοπών, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιδιώκει να δώσει η αντιπολίτευση. Πέντε κόμματα κατέθεσαν αίτημα για σύγκληση της επιτροπής, στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αλά καρτ Δικαιοσύνη. Είναι πάγια θέση της ΝΔ και θεωρώ ότι πρέπει να είναι και πάγια θέση όλων μας το να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε μας αρέσουν είτε δεν μας αρέσουν», δήλωσε στο ertnews η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

“Κανείς δεν πείθεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου ρίχνει φως σε ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατία”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Έκανε λόγο για “προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης με στόχο την κάλυψη κακοποιητικής συμπεριφοράς από την κυβέρνηση”, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως “αυτή η στοιχειώδης προσπάθεια κοινής παρέμβασης για το κράτος δικαίου επιβάλλεται και μπορεί να αποτελέσει πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων που να δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική”.

Εδώ και δύο χρόνια, κάνω έναν αγώνα που δεν είναι προσωπικός αλλά αφορά την ιστορία του λαού μας, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Πραγματικά, η απόφαση αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα όριο στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όχι μόνο πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά τώρα υπάρχει και ένα δεύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της συγκάλυψης τόνισε από τη Μεσσηνία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Λήγει αύριο 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα. Τελευταία ημέρα η Παρασκευή και για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%.

Ο φετινός Ιούλιος ήταν o πιο θερμός Ιούλιος από το 2010 στη βόρεια και δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, όπως προκύπτει από το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός 17χρονου για την δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναφορικά με την επίθεση με μαχαίρι κατά την διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, που προκάλεσε σοκ στη χώρα και οδήγησε σε δύο νύχτες βίαιων διαδηλώσεων. Ο έφηβος δράστης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να κατονομαστεί λόγω ηλικίας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού,

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε με 13-11 των ΗΠΑ κλειδώνοντας την πρόκρισή της στα προημιτελικά . Στην 22η θέση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην με επίδοση 1:31.33.

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ στην κωπηλασία. Τερμάτισε τρίτος στον ημιτελικό και θα αγωνιστεί για μετάλλιο στον τελικό του Σαββάτου.

Απέναντι στον παγκόσμιο θρύλο του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθεί στις 8 το βράδυ αντιμέτωπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Και ο καιρός: Αίθριος στην Αττική, με βοριάδες τοπικά ως 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα