back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δούκας: Το «εγώ» τελείωσε και το «εμείς» θα κάνει τη διαφορά

Διαβάστε επίσης

Η δική μου «κοσμοθεωρία» είναι η δημιουργία συλλογικών ομάδων εργασίας, είναι η συμμετοχή, η συλλογικότητα και έτσι θα επιδιώξω να λειτουργήσει το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στα Χανιώτικα Νέα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Δούκας υπογραμμίζει την ανάγκη λειτουργίας ενός άλλου μοντέλου λέγοντας: «Είμαι πλέον βαθιά πεισμένος ότι το «εγώ» τελείωσε, και το «εμείς» θα κάνει την διαφορά. Το έκανα πράξη στην ακαδημαϊκή μου καριέρα όταν συνεργαζόμουν με δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για το κλίμα. Το έκανα στον τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ όπου μαζί με την ομάδα του τομέα, επιστήμονες και τοπικές κοινωνίας επεξεργαστήκαμε την πρόταση για έναν πρωτοποριακό Κλιματικό Νόμο. Το κάνω και στον Δήμο Αθηναίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών ο Χάρης Δούκας δηλώνει οτι κανένα πρόσωπο, κανένας όρος, δεν είναι αρκετός, για να διασφαλίσει αποτελεσματικές συνεργασίες με δυναμική ανατροπής, αν αυτές οι συνεργασίες δεν συντελούνται στην κοινωνία και δεν έχουν βάση τους τα πραγματικά προβλήματα και τις ρεαλιστικές λύσεις. «Αυτές τις συνεργασίες μπορεί να τις πετύχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κινητήρια δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Αυτή είναι η προϋπόθεση και ο όρος», καταλήγει ο κ. Δούκας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα