back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ώστε να αιτιολογηθεί γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα για διαβίβαση του επίμαχου πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Βουλή. Ερώτηση για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για τις υποκλοπές και τα κατασκοπευτικά λογισμικά, υπέβαλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Κομισιόν.

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού στη σκιά των απειλών έναντι του Ισραήλ για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Η Μέση Ανατολή παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε χθες τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες» να εγγυηθούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους μπροστά σε «όλες τις απειλές του Ιράν». Η δολοφονία του Χανίγια δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία τόνισε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας χιλιάδες κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στο τζαμί της Ντόχα, όπου η σορός του Χανίγια έφτασε στο τέμενος γνωστό και ως Μεγάλο Τζαμί της Πολιτείας του Κατάρ. Η σορός θα μεταφερθεί συνοδεία του πλήθους σε νεκροταφείο στο Λουσάιλ, βόρεια της Ντόχα. Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα και στην Τουρκία.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στην Μεσσηνία στην περιοχή Στενύκλαρος. Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Βραχναίικα Αχαίας και στο στο Σχιστό Κορυδαλλού. Καλύτερη εικόνα στη φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης χωρίς πρόβλημα επέκτασης σε χώρο επιχείρησης στις Αχαρνές.

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων στη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής.

Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη το πρωί η ισχυρή βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο χώρο εργασιών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σε περισσότερους από 10.000 ελέγχους καταγγελιών πολιτών για παραλίες και αιγιαλό σε όλη την χώρα, προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιούλιο. Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από 1.100 επιχειρήσεις και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής, όπου εντοπίστηκαν παραβάσεις, ξεπερνούν συνολικά τα 1.150.000 ευρώ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δυο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο αγώνισμα της Κωπηλασίας, ανδρών και γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Φίτσιου/Κοντού οι Ολυμπιονίκες που ανεβαίνουν στο βάθρο. Αναρτήσεις για θερμά συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για την Εθνική ομάδα μπάσκετ αυτή την ώρα στο παιχνίδι με την Αυστραλία. 28-39 αυτην την ώρα υπέρ της Εθνικής μας. Πέρασαν, στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Στις 9 και μισή το βράδυ ο τελικός του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

Άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο στη χώρα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και νότιοι το μεσημέρι και το απόγευμα με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία στην Αθήνα Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα