back to top
26.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα μεταλλίων και προκρίσεων για τη χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε με σκορ 77-71 της Αυστραλίας και περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με πάνω από τρεις πόντους διαφορά αύριο στις δέκα το βράδυ για να γνωρίζει εάν θα περάσει στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά ως τρίτη καλύτερη ομάδα των ομίλων. Προηγήθηκαν τα δυο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο αγώνισμα της Κωπηλασίας, ανδρών και γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Φίτσιου/Κοντού οι Ολυμπιονίκες που ανεβαίνουν στο βάθρο. Θερμά συγχαρητήρια και στους τέσσερις λαμπρούς μας κωπηλάτες απηύθυνε η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελλαροπούλου. Αναρτήσεις για θερμά συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Νωρίτερα πέρασαν, στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Στις 9 και μισή το βράδυ ο τελικός του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά την απόρριψη -κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- των αιτημάτων της για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ώστε να αιτιολογηθεί γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς και του αιτήματος διαβίβασης του επίμαχου πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται. Φοβάται την αλήθεια, φοβάται το φως και θέλει να επιβάλει το σκοτάδι. Γι’ αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας τόνισε ερωτηθείς για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος το φράγμα στο Ανάβαλο.

Ερώτηση για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για τις υποκλοπές και τα κατασκοπευτικά λογισμικά, υπέβαλε η Ευρωκοινουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Κομισιόν. Η Ευρωκοινουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών στην Ελλάδα από τα 87 φυσικά και νομικά πρόσωπα που αποτέλεσαν στόχο του κατασκοπευτικού λογισμικού ”Predator”, τα 28 αποτελούσαν παράλληλα και στόχο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης των παρακολουθούμενων υπουργών απέρριψε τα αιτήματα της αντιπολίτευσης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΠτΔ και σύμφωνα με πηγές από την ΚΟ του κόμματος ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς της Δικαιοσύνης καθώς και για το ενδεχόμενο να μην οδηγηθεί σε πλήρη διερεύνηση η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εμπλακεί στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ984. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ξεκίνησε με διοικητή της ΕΥΠ τον Κοντολέοντα όταν άρχισαν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκαν αμέσως μετά την εκλογή, τότε που η ΝΔ είχε την αυτοδυναμία και αισθανόταν ισχυρή. Πόσο μάλλον σήμερα που δεν είναι ισχυρή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όταν πολλοί θέλουν και φαντάζονται το ΠΑΣΟΚ κυβερνητικό εταίρο της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύω εγώ δεν πρόκειται να είναι κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού στη σκιά των απειλών έναντι του Ισραήλ για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Η ΕΥΠ, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ομόλογες αρχές του εξωτερικού. Στενή συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο. Στο μεταξύ το γαλλικό υπ εξωτερικών καλεί του Γάλλους πολίτες που βρίσκονται ακόμη στο Ιράν να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα λόγωαυξημένου κινδύνου.

Ολοκληρώθηκε στο Κατάρ η επικήδεια τελετή για τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Μεταξύ εκείνων που παρέστησαν στην τελετή σε μεγάλο τέμενος βόρεια της πρωτεύουσας Ντόχα ήταν ο Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος μπορεί να είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς. Μήνυμα προς το Ισραήλ, μέσω του πρακτορείου Ρόιτερς, απηύθυνε τηλεφωνικά από την κηδεία ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι λέγοντας……. βυθίζεστε βαθιά μέσα στη λάσπη και το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ. Το αίμα του Χανίγια θα αλλάξει όλες τις εξισώσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε χθες τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες» να εγγυηθούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους μπροστά σε «όλες τις απειλές του Ιράν». Η δολοφονία του Χανίγια δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία είπε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Μεσσηνία και στα Βραχνεαίικα Αχαίας.

Ο Βαντίμ Κράσικοφ, που απελευθερώθηκε χθες από τη Γερμανία έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία στο Βερολίνο ενός πρώην διοικητή Τσετσένων αυτονομιστών, είναι πράκτορας της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας όπως επιβεβαίωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

O Δήμος Αθηναίων τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο στη χώρα. Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, νότιοι το μεσημέρι και το απόγευμα με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία στην Αθήνα Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα