back to top
26.7 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Απώλειες νωρίτερα κοντά στο 8% εν μέσω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ, κατέγραφε ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρασυρόμενος από την κατάρρευση των διεθνών χρηματαγορών. Πριν από λίγη ώρα ήταν στο μείον 6,54 % . Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βουλιάζει στα χαμηλά 6μηνου ενώ νωρίτερα και ο ιαπωνικός Nikkei κατρακύλησε κατά 12%, στη χειρότερη συνεδρίαση από το 1987. Σε χαμηλό εξαμήνου και οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Ενισχύονται τα σενάρια για γενικευμένη ανάφλεξη τα επόμενα 24ωρα στη Μέση Ανατολή. NOTAM εξέδωσε το Ιράν για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι βλέπει χτύπημα του Ιράν και της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες. Μέσα σε κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι χώρες που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες. Σε πλήρη προετοιμασία το Τελ Αβίβ για το ενδεχόμενο η επίθεση από το Ιράν να εκδηλωθεί άμεσα. Θα τιμωρήσουμε το Ισραήλ αλλά δεν θέλουμε γενικευμένο πόλεμο τονίζει η Τεχεράνη.Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σύμφωνα με το ΝBC ότι το Ισραήλ αναμένει κύματα επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Ο Λίβανος έλαβε σήμερα έκτακτες ιατρικές προμήθειες για να εξοπλίσει τα νοσοκομεία του για πιθανούς τραυματίες πολέμου. Την ίδια ώρα το αεροδρόμιο της Βηρυτού είναι γεμάτο με ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα.

Διπλωματικός μαραθώνιος με συνεχείς επικοινωνίες μεταξύ αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Εντός της ημέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ τον υπουργό Οικονομικών της Χαμάς Αμπντ αλ Ζαριγί σκότωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ, ζήτησε σήμερα «επείγουσα δράση» για να αποφευχθεί μια «ευρύτερη» σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα –και πρωτίστως η προστασία των αμάχων—πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα».

Την ίδια ώρα ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει πως το μπλοκάρισμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «δικαιολογημένο και ηθικό», ακόμη και αν αυτό οδηγήσει δύο εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό. Επανέλαβε τέλος την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συμφωνία με τη Χαμάς ενώ διέταξε κατάσχεση ποσού 24 εκατομμυρίων ευρώ από φορολογικά έσοδα που επρόκειτο να διατεθούν στην Παλαιστινιακή αρχή δηλώνοντας ότι τα κεφάλαια αυτά θα αναδιανεμηθούν για να αποζημιωθούν ισραηλινά θύματα της τρομοκρατίας.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στον Πρόδρομο, του δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το θέμα υποκλοπές δεν έχει αρχειοθετηθεί σε πολιτικό επίπεδο», σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για την απόρριψη από τη ΝΔ του αιτήματος 5 κομμάτων της αντιπολίτευσης, για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Όπως τόνισε με έωλα επιχειρήματα για μία ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έβαλε εμπόδια στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης για διαφάνεια στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, καλώντας τις να το πράξουν. Εστιάζουν δε ιδιαίτερα στις καταγγελίες για πληθυσμιακή αλλοίωση του εκλογικού σώματος και στην απαγόρευση σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν λόγω της λήξης ισχύος των δελτίων ταυτότητας.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Στο πόλο, η εθνική ομάδα ανδρών αντιμετωπίζει την Ιταλία, για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου με σκορ 6-6 με την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου. Στις οκτώ το βράδυ ο Μανώλης Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου! έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram. Στο ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου πήραν την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ομαδική έκθεση «Γυναικεία Ζητήματα» που διοργανώνει ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα