back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που ζήτησε η Τεχεράνη είναι στραμμένα τα βλέμματα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς το Ιράν επιδιώκει τη στήριξη των χωρών που είναι μέλη αυτού του οργανισμού, προκειμένου να απαντήσει για τη δολοφονία του Χανίγια στα εδάφη του, όπως γράφει ο GUARDIAN.

Οι Φρουροί της επανάστασης, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν πως έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν το πράσινο φως από τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος» στη Μέση Ανατολή, είπε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA ο ίδιος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 12 του μήνα.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης Γερμανών πολιτών από το Λίβανο και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, καθώς το Βερολίνο εκτιμά ότι το Ιράν πρόκειται να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ εντός της εβδομάδας, αναφέρουν το περιοδικό Der Spiegel και το Γερμανικό Πρακτορείο. Σε αυτό το φόντο το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να στηρίξει στρατιωτικά στο Ισραήλ.

Σε ετοιμότητα η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό για την παροχή βοήθειας και τη μετακίνηση Ελλήνων που ζουν στην περιοχή.

Ανακάμπτουν σήμερα οι διεθνείς χρηματαγορές. Άνοδο ως και 10% καταγράφει ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, μετά τη χθεσινή κατάρρευσή του λόγω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ.

Με πολύ μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον συνεχίζονται σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Η ελληνική αποστολή μετρά έως τώρα έξι μετάλλια Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του επί κοντώ.

6,54 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν για πρώτη φορά φέτος μέσα σε μόλις 100 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Η ΑΑΔΕ σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως οι πολίτες και οι λογιστές – φοροτεχνικοί ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους στο συντομότερο χρονικό διάστημα των τελευταίων εννέα ετών. Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια, μόλις το 1% των ελεύθερων επαγγελματιών προχώρησε σε διαδικασία αμφισβήτησής τους, με βάση τα ίδια στοιχεία.

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, η αξία της οποίας φέρεται να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, εντόπισαν οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά. Βρέθηκαν 30 συσκευασίες, συνολικού βάρους πάνω από 34 κιλά, μέσα σε πλοίο που είχε καταπλεύσει στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού. Οι πλάκες κοκαΐνης είχαν τοποθετηθεί σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο μπανάνες, που είχε φορτωθεί σε λιμάνι του Ισημερινού.

Ένα νέο βιοενεργό υλικό που αναγέννησε με επιτυχία υψηλής ποιότητας χόνδρους στα γόνατα ζώων ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές εφάρμοσαν σε πρόβατα το υλικό σε κατεστραμμένο χόνδρο στις αρθρώσεις των γονάτων τους. Όπως και στους ανθρώπους, ο χόνδρος των προβάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγεννηθεί και φέρουν ομοιότητες με τα ανθρώπινα. Μέσα σε έξι μήνες οι ερευνητές παρατήρησαν ενδείξεις ενισχυμένης αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέου χόνδρου.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα