back to top
25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Η λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά στρατιωτικών στόχων σήμερα στο βόρειο Ισραήλ. Πηγή από την οργάνωση δήλωσε στο Reuters ότι δεν πρόκειται για αντίποινα στη δολοφονία του από το Ισραήλ του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα. Είχε προηγηθεί νέο ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό κατοικίας στην πόλη Μαϊφαντούν. Η κυβέρνηση του Λιβάνου προσπαθεί να αποτρέψει μια απάντηση της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ που θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν ευρύτερο πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ σε συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Το Ιράν ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία κατά την χθεσινή επίσκεψη Σόιγκου στην Τεχεράνη αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Παράλληλα η Τεχεράνη ζητεί έκτακτη συνεδρίαση αύριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, επιδιώκοντας τη στήριξη χωρών μελών του, όπως γράφει ο GUARDIAN. Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή. Σε ετοιμότητα βρίσκεται μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 45 Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα χθες όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ μετά από σφοδρές μάχες με τη Χαμάς σε ενέδρα κοντά στην πόλη Ράφα.

Διεκδίκηση μεταλλίων και σήμερα της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Απόψε στις 8, ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών με την Αυστραλία. Θα ακολουθήσει στις 9 και τέταρτο ο Μίλτος Τεντόγλου που θα διεκδικήσει νέο χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του άλματος στο μήκος. Η ελληνική αποστολή μετρά έως τώρα έξι μετάλλια. Η Εθνική μπάσκετ ανδρών αποκλείστηκε νωρίτερα από τη Γερμανία. Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ξέμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την ήττα με 76-63.

Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινό χαμηλό εξαμήνου, ακολουθώντας την ανοδική πορεία και στις ασιατικές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%. Κοντά στο συν 2% ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν απειλεί κάποιον οικισμό. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο σε Σάμο Ικαρία Χίο και Ψαρά.

Απολογείται την Παρασκευή ο 32χρονος στο Διδυμότειχο που κατηγορείται πως κακοποίησε τη σύντροφό του, μετά από προθεσμία που έλαβε. Ο 32χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα ύστερα από καταγγελία της συντρόφου του.

Τη διάλυση του κοινοβουλίου του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας, μια ημέρα αφότου η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και διέφυγε με ελικόπτερο στην Ινδία, έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις του τελευταίου μήνα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 409, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαθέσιμα μέσω του Gov.gr Wallet είναι από σήμερα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, του pet.gov.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα