back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και οκτώ άνθρωποι , ανάμεσά τους ένα παιδί, παραμένουν εγκλωβισμένοι έπειτα από τη μερική κατάρρευση τη νύχτα ξενοδοχείου κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλλα, στην πόλη Κρεφ, στη δυτική Γερμανία.

«Το παιδί αυτή τη στιγμή κοιμάται ήσυχα και είμαστε σε επαφή με τους γονείς. Έχουμε επικοινωνία και με όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW), στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 250 άτομα, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Χρυσός Ολυμπιονίκης ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου. Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο “Stade de France” όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996. Παράλληλα, ο Μίλτος Τεντόγλου γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το 7ο συνολικά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω για να το ευχαριστηθώ περισσότερο. Το πάλεψα. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, να σας έκανα έστω και λίγο να χαμογελάσετε», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον αγώνα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Το απόγευμα, στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Νωρίτερα, στις 4 και μισή η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει την Σερβία για μια θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, απαίτησε χθες -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη στην Εγγύς Ανατολή. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν και στο Ισραήλ, επέμεινε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς όπως ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα. Ο Σινουάρ διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Χθες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Λίγη ώρα πριν από την ομιλία Νασράλα -σε μια επίδειξη ισχύος από την πλευρά του Ισραήλ- μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό σπάζοντας το φράγμα του ήχου και σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Σε αυτό το φόντο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διεμήνυσε χθες- την επομένη πλήγματος με ρουκέτες σε αεροπορική βάση στο Ιράκ- που τραυμάτισε επτά Αμερικανούς, ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ανεχθούν» επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών τους που είναι ανεπτυγμένες στη Μέση Ανατολή.

Το τελευταίο 24ωρο αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος και δύο βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι οι οποίοι εκτοξεύθηκαν προς την Ερυθρά Θάλασσα από περιοχές που ελέγχουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν υεμενίτες αντάρτες.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται η Αθήνα προκειμένου να αντιδράσει σε περίπτωση ανάφλεξης η οποία θα επηρεάσει τον Λίβανο . Ήδη ανοιχτά του Λιβάνου πλέει η φρεγάτα «Κουντουριώτης».

Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν φέρεται ότι σχεδίαζε πολιτικές δολοφονίες του Τραμπ και άλλων Αμερικανών πολιτικών σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνελήφθη στις 12 Ιουλίου από το FBI καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, έπειτα από συνάντηση με δήθεν επίδοξους εκτελεστές οι οποίοι ήταν όμως μυστικοί πράκτορες.

Ψηφιακά από 1η Σεπτεμβρίου η δέσμευση και αποδέσμευση του αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε: Χίο, Σάμο, Ικαρία & Ψαρά. Στην Κρήτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Με ένα νέο βίντεο, οι μέντορες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συμβουλεύουν τα ασυνόδευτα παιδιά για το πώς θα διαχειρίζονται τα οικονομικά τους για την ένταξή τους στην κοινωνία.

Στη Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς σε όλο τον νομό. Κατασχέθηκαν 1.087 δενδρύλλια κάνναβης που είχαν καλλιεργηθεί σε ορεινή – δασική περιοχή. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων ο 28χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας.

Στην πρώτη του προεκλογική εμφάνιση μαζί με την Κάμαλα Χάρις στη Φιλαδέλφεια ο Δημοκρατικός υποψήφιος αντιπρόεδρος Τιμ Ουόλζ εξαπέλυσε σφοδρά φραστικά πυρά εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο – ο οποίος θα διεκδικήσει νέα θητεία στον Λευκό Οίκο την 5η Νοεμβρίου – οπισθοδρομική μορφή που «σπέρνει το χάος και τον διχασμό». Από τη δική της πλευρά, ενόψει εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών, όπου θα λάβει τυπικά το χρίσμα της παράταξης, στα μέσα του Αυγούστου στο Σικάγο, η κυρία Χάρις δίνει έμφαση στην υπεράσπιση «θεμελιωδών ελευθεριών», ιδίως του δικαιώματος στην άμβλωση.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα