back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η δύσκολη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό οκτώ ανθρώπων, από το ξενοδοχείο στη Γερμανία, κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα, που κατέρρευσε μερικώς τη νύχτα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε την ώρα της υποχώρησης του πρώτου ορόφου, ενώ τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τον ανασύρουν.

Ανάμεσα στους παγιδευμένους είναι ένα μικρό παιδί, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα της κατάρρευσης, στο κτίριο βρίσκονταν 14 άτομα. Πέντε κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς να τραυματιστούν.

Ιστορία στον στίβο γράφει ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το απόγευμα, η μάχη κορυφώνεται για την Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ κρίσιμο ραντεβού για μετάλλιο έχει και η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών.

Επικεφαλής των διαδηλώσεων στο Μπαγκλαντές δήλωσαν πως περιμένουν ότι σήμερα θα οριστικοποιηθούν τα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης υπό τον νομπελίστα Μουχάμαντ Γιουνούς, αφού η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και διέφυγε στην Ινδία μετά τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών διαμαρτυριών που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Η ομαλότητα επιστρέφει σταδιακά στη χώρα, όμως νέες διαδηλώσεις ξέσπασαν σήμερα σε συνοικία της Ντάκα, όταν εκατοντάδες αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ανάγκασαν τέσσερις αναπληρωτές διοικητές της να παραιτηθούν με κατηγορίες για διαφθορά.

Η γειτονική Ινδία απομάκρυνε όλο το μη απαραίτητο προσωπικό και τις οικογένειές του από την πρεσβεία και τα τέσσερα προξενεία της στη χώρα.

Το Πακιστάν δηλώνει αλληλέγγυο με τον λαό του Μπαγκλαντές, στο πρώτο του σχόλιο.

Στην κρίση στη Μέση Ανατολή, o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, απαίτησε χθες -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν και στο Ισραήλ, επέμεινε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς όπως ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα. Ο Σινουάρ διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Χθες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται η Αθήνα προκειμένου να αντιδράσει σε περίπτωση ανάφλεξης η οποία θα επηρεάσει τον Λίβανο . Ήδη ανοιχτά του Λιβάνου πλέει η φρεγάτα «Κουντουριώτης».

Ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, με την ονομασία “Ατσάλινος Θόλος” ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η Τουρκία.

Χθες, συνεδρίασε στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας.

Στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα γυναίκα 54 χρόνων. Εντοπίστηκε τραυματισμένη έξω από το στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε προηγηθεί επεισόδιο με άγνωστο άτομο.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

Ψηφιακά από 1η Σεπτεμβρίου η δέσμευση και αποδέσμευση του αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Να δικαστεί ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ζητεί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, μετά την απόφασή του να ακυρώσει συμφωνία για την ποινή του.

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο αυτοαποκαλούμενος «εγκέφαλος» των επιθέσεων που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ, είχε αποδεχθεί συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν οι συνήγοροί του με στρατιωτικούς εισαγγελείς και του εξασφάλιζε πως δεν θα καταδικαζόταν στην εσχάτη των ποινών. Όμως η συμφωνία ακυρώθηκε άμεσα από το Πεντάγωνο, έπειτα από αγανακτισμένες αντιδράσεις οικογενειών θυμάτων και πολιτικών.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στη Βραζιλία έχουν διαβρώσει τμήματα ενός τόπου απολιθωμάτων, αποκαλύπτοντας στους επιστήμονες το «σχεδόν πλήρως διατηρημένο» απολίθωμα δεινοσαύρου, που θα μπορούσε, όπως εκτιμούν, να είναι ηλικίας περίπου 233 εκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με τον Independent το απολίθωμα θεωρείται ότι ανήκει σε ένα μέλος της οικογένειας των σαρκοφάγων δεινοσαύρων με μήκος περίπου τα 2,5 μέτρα.

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα