back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, τη μεσαία, τη δεξιά και τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα, και γίνεται εκτροπή των οχημάτων στον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.

Η φωτιά που ξέσπασε στο βυτιοφόρο που ανατράπηκε, στο ύψος της Κινέτας, έσβησε, αφού περιορίστηκε στον χώρο της μηχανής χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Αναμένεται τώρα να γίνει άμεσα μετάγγιση του φορτίου από την αρμόδια εταιρεία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Αρχίζει η έξοδος του 15Αυγουστου. Γεμάτα αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό για προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου. Περισσότερα από 120 ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα εκτελεστούν έως την Κυριακή από τα τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας. Οι πληρότητες στα πλοία φθάνουν και το 100% για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Αυξημένη η κίνηση περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά.

«Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πραγματικά ντροπή. Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την “ελεύθερη αγορά”», δηλώνει σε βίντεο του στα social media ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πάνω από 14.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούλιο, πρώτο μήνα του προγράμματος.

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχθηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

Επιταχύνθηκε τον Ιούλιο ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού, καθώς αυξήθηκε 2,7% από 2,3% τον Ιούνιο και έναντι 2,5% τον Ιούλιο πέρυσι. Κύριες αιτίες είναι οι ανατιμήσεις σε αρκετά είδη διατροφής, όπως στο ελαιόλαδο, που φτάνουν στο 56%, αλλά και στο φυσικό αέριο και σε πολλές υπηρεσίες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που καίει για τρίτη ημέρα στο νότιο Ρέθυμνο. Στη μάχη περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, μαζί με δασοκομάντος, που προσπαθούν να ανακόπτουν την όποια ανάφλεξη κυρίως στα μέτωπα Αποδούλου, Πλάτανο και Βαθιακό. Να κηρυχθεί πυρόπληκτο το Αμάρι θα αιτηθεί σήμερα ο δήμαρχός του, Παντελής Μουρτζανός.

Όπως είπε στο ΑΠΕ, χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί κυρίως με καλλιεργήσιμη γη και ελαιώνες, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό η τοπική αγροτική οικονομία.

Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα εννέα χωριά που εκκενώθηκαν χθες, αντιμέτωποι όμως με την καταστροφή των καλλιεργειών τους.

Συνεχίζονται οι μάχες στο ρωσικό Κουρσκ, με τη Μόσχα να αναφέρει πως αποκρούει την ουκρανική απόπειρα διείσδυσης στην περιφέρειά της. Βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκε από το Ρόιτερς δείχνει μια φάλαγγα με καμένα ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου της περιοχής.

Το Ρόιτερς ήταν σε θέση να διαπιστώσει ότι η τοποθεσία είναι το χωριό Οκτιαμπρσκόγε, με βάση κτίρια, δένδρα και το δρόμο, όμως δεν μπόρεσε να εντοπίσει πότε ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο.

Τη νύχτα, έγινε «μαζική» επιδρομή με drones στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ, που απέχει 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Αυτή τη φορά, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας ότι έπληξαν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και προκάλεσαν ζημιές σε αποθέματα τηλεκατευθυνόμενων βομβών και σειρά εκρήξεων.

Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ συναινεί να αρχίσουν ξανά συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Θα στείλει αντιπροσωπεία διαπραγματευτών στις 15 Αυγούστου στην τοποθεσία που θα οριστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Λίγο νωρίτερα, η Ουάσιγκτον, το Κάιρο και η Ντόχα προσκάλεσαν τα αντίπαλα μέρη να ξαναρχίσουν τις έμμεσες διαπραγματεύσεις, τονίζοντας πως υπάρχει ήδη συμφωνία-πλαίσιο «στο τραπέζι αυτή τη στιγμή» και απομένει απλώς να συμφωνηθούν «οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον δυο σχολείων.

Μεγαλύτεροι τώρα οι φόβοι για επίθεση στο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ παρά από το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις στο CNN ενός Αμερικανού αξιωματούχου και ενός αξιωματούχου των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε μέσω X ότι συζήτησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπίσουν το Ισραήλ, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του. Στη Μέση Ανατολή έφτασαν ήδη αμερικανικά μαχητικά F-22.

Δύο αλλοδαποί εξαπάτησαν ηλικιωμένο άνδρα στην Κατερίνη ότι δήθεν η κόρη του έχει τραυματιστεί και χρειάζεται χρήματα για χειρουργική επέμβαση και του απέσπασαν 20.000 ευρώ. Μετά από έρευνα των αστυνομικών, τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες…ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ επικράτησε με 10-0 του Αυστραλού Λόρενς στα ρεπεσάζ της ελευθέρας πάλης και απόψε θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο αντιμετωπίζοντας τον Άμιν από το Σαν Μαρίνο.

Οι Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg και Billie Elish θα τραγουδήσουν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν από το Λος Άντζελες σε ένα μείγμα από μαγνητοσκοπημένες και ζωντανές εμφανίσεις.

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι βορειοανατολικοί τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα