back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Μακρόν: «Στα Ηλύσια Πεδία στις 14 Σεπτεμβρίου η γιορτή με τους αθλητές μας»

Διαβάστε επίσης

Το κοινό θα μπορεί να γιορτάσει με τους Γάλλους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στα Ηλύσια Πεδία, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευή στο X.

«14 Σεπτεμβρίου 2024. Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, να συναντηθούμε για να γιορτάσουμε με τους αθλητές μας», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αυτή η Ολυμπιακή παρέλαση της ενωμένης γαλλικής ομάδας, συνοδευόμενη από αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία των Αγώνων θα επιτρέψει σε όλους τους Γάλλους να έρθουν και να απολαύσουν μια εξαιρετική στιγμή επικοινωνίας με τους αθλητές μας», αναφέρεται από την προεδρία της Γαλλίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συμφωνία με το Παρίσι-2024, τις Γαλλικές Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Επιτροπές και το δημαρχείο του Παρισιού, προσθέτει η προεδρία της Γαλλίας, η οποία διευκρινίζει περαιτέρω ότι οι αθλητές θα γίνουν δεχτοί από τον Γάλλο πρόεδρο στο τέλος της παρέλασης.

Η γαλλική αποστολή περιλαμβάνει 571 αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώνονται την Κυριακή και 236 για τους Παραολυμπιακούς (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου). Έως το βράδυ της Πέμπτης (8/8), είχε ρεκόρ 54 μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων 14 χρυσών.

Τα Ηλύσια Πεδία είναι ένας παραδοσιακός χώρος για τον εορτασμό των αθλητικών επιτυχιών . Το 1998, την επομένη της νίκης των «Μπλε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στη Γαλλία, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι αποθέωσαν τη εθνική ομάδα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα