back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των αδειούχων του 15Αύγουστου.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία για Αργοσαρωνικό και νησιά του Αιγαίου.

Για “φρικτή σφαγή” μιλά η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν ακόμη ένα σχολείο στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Για περισσότερους από εκατό νεκρούς, μιλά το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι εξαπέλυσε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς» οι οποίοι βρίσκονταν σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της οργάνωσης, εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο Ατ Τάμπιν».

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος με στόχο να αποφευχθεί μια περιφερειακή σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόταση για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα στις 15 Αυγούστου. Η Χαμάς ζητά την απελευθέρωση του ανώτερου αρχηγού της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι και του γγ του Λαϊκού Μετώπου Αχμέντ Σααντάτ, στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το 8ο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χάρισε στην Ελλάδα ο Ντουαρέν Κουρουγκλίεφ, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ελεύθερη πάλη στην κατηγορία των 86 κιλών επικρατώντας 5-4 του αντιπάλου του από το Σαν Μαρίνο. Συγχαρητήρια στον Κουρουγκλίεφ απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Στις 10 το πρωί η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών αγωνίζεται απέναντι στον Καναδά για την 7η θέση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Διυπουργική συντονιστική σύσκεψη σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των ακραίων συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν από αύριο και για μια εβδομάδα στη χώρα μας, με ορατό τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Για σήμερα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κρήτη, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Ψαρά.

Κοκαΐνη αξίας άνω των 2,9 εκ. ευρώ εντοπίστηκε από ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε φορτίο με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αφιχθεί από το Εκουαδόρ, με παραλήπτη γαλλική επιχείρηση, που αποστέλλει τα προϊόντα στη Ρουμανία.

Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες στην πολιτεία Σαν Πάουλου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 61 άνθρωποι που επέβαιναν σ’ αυτό. Ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

Έκκληση από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» γύρω από τον πυρηνικό σταθμό στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες μετά την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα