back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο, όπου ενεργοποιήθηκαν συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας για να την απωθήσουν, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον δυο βαλλιστικοί πύραυλοι κατευθύνονταν στην πόλη. Το Κίεβο, η περιφέρειά του και όλη η ανατολική Ουκρανία —τουλάχιστον πέντε περιφέρειες— τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ανέφερε ακόμη η πολεμική αεροπορία.

Έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα προκάλεσε ο πολύνεκρος ισραηλινός βομβαρδισμός σχολείου στην πόλη της Γάζας, όπου -κατά το Τελ Αβίβ- βρισκόταν “κέντρο διοίκησης” των “τρομοκρατών” της Χαμάς. Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε “βαθιά ανησυχία” και δήλωσε ότι το γεγονός “υπογραμμίζει πόσο επείγον είναι να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων”. Για έγκλημα πολέμου μίλησε το Ιράν και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό. Το Κατάρ, που διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και της Χαμάς, ζήτησε «κατεπείγουσα διεθνή έρευνα» Για εικόνες φρίκης έκανε λόγο ο επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν ακόμα από Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία, την ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα παλαιστινιακά εδάφη, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αραβικά κράτη.

Ακραίος για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Κρήτη. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Σποράδες, νησιά βορείου Αιγαίου και περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Λόγω των καιρικών συνθηκών, σε ύψιστη επιφυλακή έχουν τεθεί έως και τον 15Αύγουστο πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας κάλεσε και τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Υπό φύλαξη είναι όλοι οι χώροι πρασίνου, όπως Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων, ενώ ειδικά για τον Λόφο Λυκαβηττού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλλε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Ηλιόπουλος, επικαλούμενος τον όγκο της κλινικής και ερευνητικής εργασίας του στο εξωτερικό. Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κύριος Ηλιόπουλος, δηλώνει ότι παραιτείται υπέρ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ως έτερου εκπροσώπου του απόδημου Ελληνισμού. “Ο Όθων Ηλιόπουλος κόσμησε όχι μόνο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο” τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και σημειώνει ότι θα παραμείνει πολύτιμος συνομιλητής και συνεργάτης του.

Στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας πέφτει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τους διοργανωτές να υπόσχονται μια φαντασμαγορική γιορτινή τελετή. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι τοπικά ισχυροί και θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα