back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου με επίκεντρο την Τήνο, όπου τελείται Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση της αγίας εικόνας, φόρος τιμής στην Παναγία.

Φόρος τιμής όμως και στην «Έλλη», που κείτεται στα ανοιχτά του λιμανιού, 84 χρόνια μετά τον τορπιλισμό της

«Ειρήνη, ευημερία και όχι πυρκαγιές», ευχήθηκε από τη γενέτειρά του Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος, χθες, χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σχοινουδίου.

Με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου.

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του 15αυγουστου ακόμη και για μια ημερήσια εκδρομή…

Σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με νησιά και από τα τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας έχουν προγραμματιστεί 60 δρομολόγια με τις πληροτότητες να φθάνουν το 100% για τις Κυκλάδες και κυρίως για Πάρο και Τήνο. Το 95% αγγίζουν οι πληρότητες για τον Σαρωνικό.

Σε ειδήσεις από τον διεθνή χώρο…

Σε εξέλιξη διαδικασία εσπευσμένης απομάκρυνσης περίπου 20.000 κατοίκων από τη Ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και ειδικότερα από την περιοχή Γκλούσκοφ με απόφαση του Αλεξέι Σμιρνόφ που ασκεί χρέη κυβερνήτη, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στη συνοριακή περιοχή.

Σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση στις 8 Αυγούστου έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε και τα 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης.

Κοινή έκκληση από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Κατάρ την ύστατη στιγμή προς όλα τα μέρη να μην «υπονομεύσουν» τις προσπάθειες μεσολάβησης για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ενώ θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στη Ντοχα χωρίς τη Χαμάς .

Οι φόβοι για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή από μια επικείμενη επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν εντείνονται μετά και την αναβολή του ταξιδιού στη Μέση Ανατολή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δυο μαχητών της σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

Να αλλάξουμε θέμα, εως τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου.

Συνολικά 78 κατοικίες χαρακτηρίζονται ακατάλληλες. Οι 34 από αυτές, χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες.

Πολύ υψηλός, και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 4, σε εννέα περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών η Αττική, η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Στο πολιτικό σκέλος αυτή της υπόθεσης… συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με αιχμή τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς αλλά και την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

«Με ένα F35 λιγότερο αγοράζεις 300 πυροσβεστικά οχήματα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του προσθέτοντας ότι «η Άμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας».

«Το να περιλαμβάνει στο λαϊκίστικο αφήγημά του και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τον καθιστά εκτός από γραφικό και επικίνδυνο» απαντά η ΝΔ.

Σε άλλες ειδήσεις, πρώτο κρούσμα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στον δήμο Καλλιθέας, ενώ σε 76 ανέρχονται συνολικά τα εγχώρια κρούσματα που έχουν διαγνωστεί έως και χθες, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Τουλάχιστον 10 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του 2024. Ο ΕΟΔΥ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, καθώς θεωρείται πιθανή αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το προσεχές διάστημα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε χθες το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων σε διεθνές επίπεδο, καθώς φέτος παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 160% σε χώρες της Αφρικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτεί περισσότερες από 175.400 δόσεις του εγκεκριμένου εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων προκειμένου να διανεμηθούν στρατηγικά για την προστασία των πιο ευάλωτων πληθυσμών .

Εκτός προδιαγραφών κρίθηκαν οι πισίνες της κατασκήνωσης όπου την Τρίτη εντοπίστηκε νεκρό ένα 8χρονο κορίτσι. Με ομόφωνη απόφαση ο δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας τους.

Ένας Αφροαμερικανός που αδικώς κατηγορήθηκε για ένα φόνο που δεν διέπραξε, στην πολιτεία Οκλαχόμα των ΗΠΑ και πέρασε 48 χρόνια στη φυλακή θα λάβει αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με το εθνικό μητρώο αθωώσεων. Ο Γκλεν Σιμονς που ειναι σημερα 71νός ετών υπέβαλε μήνυση και αγωγή εναντίον της πόλης Έντμοντ, στην Οκλαχόμα, κι εναντίον επιθεωρητή της αστυνομίας που διαδραμάτισε ρόλο στη σύλληψή του.

Και ο καιρός: Στην Αττική αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα