back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Για “θετική έναρξη” στις συνομιλίες στη Ντόχα με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος. Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι αναμένει πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο, προσθέτοντας: «βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το πλαίσιο της συμφωνίας έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν την εφαρμογή της». Η Χαμάς, που δεν συμμετέχει στις συνομιλίες, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός ομήρου που σκοτώθηκε από έναν από τους φρουρούς της προκειμένου να «εκδικηθεί», όπως τονίζει, με τον ισραηλινό στρατό να απαντάει ότι ανέκτησε τη σορό που διακρίνεται στη φωτογραφία τον Νοέμβριο στη Λωρίδα της Γάζας.

Θα πάω στη Γάζα και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε από την Άγκυρα και την τουρκική εθνοσυνέλευση ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι η ζωή μου, η ζωή μας δεν είναι πιο πολύτιμη από τη ζωή ενός μικρού παιδιού στη Γάζα» είπε και κάλεσε τους ηγέτες όλων των αραβικών και ισλαμικών χωρών, καθώς και τους αξιωματούχους του ΟΗΕ να κάνουν το ίδιο.

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία έχουν εισβάλλει εδώ και μία εβδομάδα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάκτηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ, καθώς η Σούντζα, μια πόλη πεντέμιση χιλιάδων κατοίκων, είναι ο τελευταίος σταθμός για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης ότι ελέγχει 82 κοινότητες στην περιοχή και ότι έχει καταλάβει 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ουκρανός αξιωματικός αναφέρει μάλιστα ότι η χώρα του εγκατέστησε μια στρατιωτική διοίκηση στο Κουρσκ. Η Ρωσία την ίδια ώρα στέλνει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Λέει ταυτόχρονα ότι πήρε τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, που αποτελεί εφοδιαστικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Το Κίεβο, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε σήμερα «απόλυτη ανοησία» τη φερόμενη εμπλοκή της, βάσει δημοσιεύματος της Wall Street Journal, στο σαμποτάζ το 2022 του ρωσικού αγωγού Nord Stream, που διαπλέει τη Βαλτική Θάλασσα. «Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν κανένα πρακτικό συμφέρον για την Ουκρανία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, ανήμερα του 15Αύγουστου, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, με αφορμή δήλωση του πρωθυπουργού για τους πυρόπληκτους.

Από τα Χανιά όπου βρίσκεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να αποζημιώσει τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά».

«Την ημέρα που ενώνει τους Έλληνες βρήκε ο πρωθυπουργός για μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του: ‘”Οι λίγοι που επλήγησαν…”», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλεί, δε, τον πρωθυπουργό να περιοδεύσουν μαζί στη Νέα και Παλιά Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να συνομιλήσουν με τους πολίτες.

“Έχουμε χρέος για τις επόμενες γενιές να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα κράτος λειτουργικό, αξιοκρατικό, ανθεκτικό, που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασταμπά.

“Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας” είπε από την Τήνο ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

Ευχές από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε όσες κι όσους, όπως τονίζει, “αυτήν την ώρα κι όλες τις ώρες, δίνουν την ψυχή τους και τις δυνάμεις τους, στο καθήκον ή εθελοντικά, για να προστατεύσουν, να σώσουν, να ανατάξουν!».

Στην καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, συνολικά 78 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες. Οι 34 από αυτές χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα και οι Κυκλάδες. Στην πρόγνωσή της για τον αυριανό καιρό, η ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικά θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Στη σύλληψη ενός γιατρού που φέρεται να σχετίζεται με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης, προχώρησαν οι αρχές της Νότιας Καλιφόρνιας, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο NBC News. Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς “Τα Φιλαράκια” πέθανε στις 28 Οκτωβρίου σε ηλικία 54 ετών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, όπου και βρέθηκε αναίσθητος στο τζακούζι του.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου διατήρησε ακλόνητα την πρωτιά του στο μήκος με 1.445 βαθμούς, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε από την 8η στην 4η θέση στο επί κοντώ συγκεντρώνοντας 1.404 βαθμούς στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΚΑΙΡΟΣ

Βοριάδες 5 με 6 και τοπικά το απόγευμα 7 μποφόρ στα ανατολικά της Αττικής. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα