back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήττα στα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό

Διαβάστε επίσης

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τον αποκλεισμό στα πέναλτι με 13-12 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ σε ένα παιχνίδι… για γερά νεύρα και πλέον θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λανς.

Μέχρι τα πρώτα είκοσι λεπτά ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες εκμεταλλευόμενος την επιλογή του Άγιαξ να περιμένει στο μισό γήπεδο.

Στη συνέχεια όμως οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές στην απόδοσή τους, πίεσαν πολύ ψηλά, άρχισαν να κυκλοφορούν αυτοί την μπάλα και βρήκαν τον Ντραγκόφσκι απέναντί τους χάνοντας τρεις τρομερές ευκαιρίες, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά… φύλακας άγγελος, αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις επενέβη και αποσόβησε σίγουρα γκολ. Μάλιστα και ο Ιωαννίδης στο 29’ έδιωξε πάνω στη γραμμή με τον Ντραγκόφσκι εξουδετερωμένο!

Οι Ολλανδοί είχαν ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει οργανωμένα, παρά μόνο με αναιμικές προσπάθειες.

Στο 68’ο Αλόνσο πέρασε τον Τετέ και τον Βιλένα στο ματς με τους δύο παίκτες να αλλάζουν το παιχνίδι του «τριφυλλιού» και τον βραζιλιάνο να σκοράρει στο 89’ στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού λίγο πριν ο Γκοντς είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στα πέναλτι οι παίκτες… κουράστηκαν να εκτελούν μέχρι που ο Βιλένα έκανε το μοιραίο λάθος με τον Πασβέερ να αποκρούει και τον Γκάι να δίνει την πρόκριση στον «Αίαντα».

Οι συνθέσεις
ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πάσβιρ, Ρενς (109’ Μπεργκβάιν), Χάτο |(99’ Μπρόμπεϊ), Χέντερσον, Τέιλορ, Άκπομ (60’ Τραορέ), Φορμπς (60’ Γκοντς), Μπάας, Μπέργκχαους (70’ Φαν ντε Μπούμεν), Φιτς (70’ Γκάι), Σούταλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Βιλένα), Τσέριν (80’ Μαξίνοβιτς), Μπακασέτας (97’ Ζέκα), Μαντσίνι, Τζούρισιτς (68’ Τετέ), Ιωαννίδης (75’ Γερεμέγεφ)

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα