back to top
31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

O πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και o βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς με την κόρη του είναι μεταξύ των 6 αγνοούμενων από την βύθιση του πολυτελούς γιοτ 55 μέτρων, χθες ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας, μετά από σφοδρή τρικυμία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη συγκαλεί το απόγευμα στην Πεντέλη ο Πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων. Αναμένεται να αναφερθεί στην κατάρτιση ενός «σχεδίου-ομπρέλας» για τη διαχείριση και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων στην Αττική.

Βάσει των αυτοψιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στους πυροπληκτους δήμους της Αττικής που ολοκληρώθηκε χθες, συνολικά 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κρίνονται κατεδαφιστέες.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα, σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στα νότια. Σε επίπεδο κίτρινου συναγερμού βρίσκονται μεταξύ άλλων η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κορινθία, ο Έβρος, η Κρήτη και η Ρόδος.

Βολές Γερουλάνου κατά της κυβέρνησης. «Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προτιμάει να αγοράζει αεροπλάνα, τα οποία δυστυχώς δεν πετούν τη νύχτα, δεν πετούν με κακό καιρό, αντί ουσιαστικά να επενδύει μαζί με τους άλλους φορείς στην πρόληψη τέτοιων πυρκαγιών», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ από το Σικάγο που βρίσκεται, προσκεκλημένος στο Συνέδριο των Δημοκρατικών. Χαρακτήρισε εμμονική τη στάση της κυβέρνησης να μη χρησιμοποιεί τους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

Κακοκαιρία στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο , στη Μακεδονία και στη Θράκη συμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού που εξέδωσε για σήμερα η ΕΜΥ. Αναμενεται τοπικά «μεγάλη συχνότητα κεραυνών», αλλά και χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια». .

Χθες σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία. Προκλήθηκαν προβλήματα σε Ιωάννινα και Κέρκυρα. Μεγάλες οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στην Κοζάνη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr , το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 19:00, περίπου χθες το απόγευμα καταγράφηκε στους Παξούς και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε, νωρίτερα από την πλαγιά του βουνού και έπεσε στον κεντρικό δρόμο μέσα στο χωριό του Άνω Γαρούνα, Κέρκυρας. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή προκλήθηκαν ζημιές στα δίκτυα ρεύματος και ύδρευσης.

Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε χθες σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο άτυχος νέος μαζί με τον αδερφό του ήταν πάνω σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Συνελήφθη ο υπεύθυνος του λούνα παρκ.

Tο Ισραήλ στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, διαβεβαίωσε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την συνάντησή τους. “Τώρα είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση”, τόνισε.

Ανώτερο στέλεχος του παλαιστινιακού Ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν μιλώντας στο Reuters είπε πως η δήλωση του κ. Μπλίνκεν προκαλεί «πολλές αβεβαιότητες, καθώς η νέα πρόταση δεν είναι αυτή η οποία μας παρουσιάστηκε και στην οποία συμφωνήσαμε».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δέχθηκε να υποστηρίξει το εγχείρημα να εμβολιαστούν τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας, ζήτημα για το οποίο ο ΟΗΕ έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση μετά την καταγραφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στον παλαιστινιακό θύλακο τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως ακριβώς θα γίνει η εκστρατεία εμβολιασμού.

Μετά το Ισραήλ ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή με στόχο την κατάπαυση του πυρός.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί ότι εντόπισε «περίπου 55 βλήματα» που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ και των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν. Προηγήθηκε ανακοίνωση της Χεζμπολάχ ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού.

Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στις Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα τα τελικά αποτελέσματα του προγράμματος χορήγησης vouchers για φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης . Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

Σε εξέλιξη είναι εργασίες από τον Δήμο Αθηναίων σε σχολικές μονάδες και στις επτά δημοτικές κοινότητες εν όψει της νέας της σχολικής χρονιάς. “Το καλοκαίρι έγιναν ή είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε 80 κτίρια σχολείων” ειπε στον Αθήνα 984 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Γραμματικογιαννης και σημείωσε ότι πρόκειται για τα σχολεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα από ένα σύνολο 400 σχολείων, πολλά εκ των οποίων στεγάζονται σε παλαιά κτίρια.

Εν μέσω επευφημιών ο Τζο Μπάιντεν παρέδωσε σήμερα το πρωί -ώρα Ελλάδος- τη σκυτάλη στην Καμάλα Χάρις, στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος. Κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Καμάλα Χάρις, την πρώην «εισαγγελέα» και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό» όπως ειπε χαρακτηριστικά.. Στο πλευρό της Καμάλα Χάρις και η Χιλαρη Κλίντον η οποία ζήτησε από τους Αμερικανούς να πραγματοποιήσουν το όνειρό της και να σπάσουν το Νοέμβριο «την πιο ψηλή, την πιο δύσκολη γυάλινη οροφή» ψηφίζοντας την.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια σπουδαία μεταγραφή είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 22χρονου Ουρουγουανού εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Φακούντο Πελίστρι. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται απόψε στην Αθήνα.

Την ομάδα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι 28 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει σήμερα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 37 αθλητές και αθλήτριες.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα