back to top
31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από το ΑΤ Κασσανδρείας για τον θάνατο του 19χρονου που εκσφενδονίστηκε χθες σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όταν έσπασε το παιχνίδι επάνω στο οποίο βρισκόταν με τον αδερφό του. Συνελήφθη ο υπεύθυνος του λούνα παρκ. Αναμένεται η σχετική εκθεση, που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

“Ο δήμος δεν έβαλε καμία υπογραφή σε καμία άδεια. Αναζητήστε τις ευθύνες αλλού” ειπε στον Αθηνα 984 ο Γιώργος Τσιρκούδης πρόεδρος κοινότητας Πευκοχωρίου

“Είναι υποχρέωση του επιχειρηματία να ελέγχει τα μηχανήματα και να παίρνει πιστοποιήσεις” είπε επίσης στον σταθμό μας η Δημαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής Αναστασία Χαλκιά.

Σε εξέλιξη φωτιά σε αύλειο χώρο εργοστασίου με λιπάσματα στην οδό Αγίου Ιωάννη Στεφανή στα νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη συγκαλεί το απόγευμα στην Πεντέλη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων για νέα αποτίμηση της κατάστασης στη ΒΑ μετά την καταστροφική πυρκαγιά . Ο κ Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην κατάρτιση ενός «σχεδίου-ομπρέλας» για τη διαχείριση και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων στην Αττική.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα, σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στα νότια. Σε επίπεδο κίτρινου συναγερμού βρίσκονται μεταξύ άλλων η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κορινθία, ο Έβρος, η Κρήτη και η Ρόδος.

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.640,6 ευρώ επέβαλλε η πυροσβεστική σε επιχειρηματία στην Πάργα ο οποίος αγνόησε την απαγόρευση των Αρχών τον 15αυγουστο- εν μέσω καύσωνα- και έριξε πυροτεχνήματα.

Βολές Γερουλάνου κατά της κυβέρνησης. «Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προτιμάει να αγοράζει αεροπλάνα, τα οποία δεν πετούν τη νύχτα, δεν πετούν με κακό καιρό, αντί ουσιαστικά να επενδύει μαζί με τους άλλους φορείς στην πρόληψη τέτοιων πυρκαγιών», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ από το Σικάγο που βρίσκεται, προσκεκλημένος στο Συνέδριο των Δημοκρατικών. Χαρακτήρισε εμμονική τη στάση της κυβέρνησης να μη χρησιμοποιεί τους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

Κακοκαιρία στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο , στη Μακεδονία και στη Θράκη συμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού που εξέδωσε για σήμερα η ΕΜΥ. Αναμενεται τοπικά «μεγάλη συχνότητα κεραυνών», αλλά και χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Στις παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων για την άρση της επικινδυνότητας σε πεζοδρόμια και δρόμους αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. «Αναβαθμίζουμε την Αθήνα, περπατάμε ελεύθερα στην πόλη» γράφει ο κ. Δούκας και δίνει αναλυτικά στοιχεία για τα έργα ανακατασκευής, ενώ συνοδεύει το κείμενο με σχετικό βίντεο. Συμφωνα με τον δημαρχο Αθηναίων, έως τώρα, έχουν ανακατασκευαστεί πεζοδρόμια συνολικής έκτασης 10.720 τ.μ., ασφαλτικά οδοστρώματα 51.000 τ.μ. ενώ πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες παρεμβάσεις για την άρση επικινδυνότητας σε πεζοδρόμια και δρόμους 5.008 τ.μ..

Ο Δήμος Αθηναίων, προσφέρει προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών από 4.500 οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες τα παιδιά θα εξεταστούν και θα λάβουν καθοδήγηση για τη διατήρηση της στοματικής τους υγιεινής.

Έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στις Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος χορήγησης vouchers για φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, της Ελληνικής Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

 

Η παράσταση ”Ηρακλής Μαινόμενος” του Ευριπίδη παρουσιάζεται αύριο στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την ομάδα που θα πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγωνται στο Παρίσι 28 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει σήμερα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 37 αθλητές και αθλήτριες.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα