back to top
32.7 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

32.7 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 4.10 το απόγευμα σε αγροτική έκταση στη θέση Πουρνάρι κοντά στην Αττική Οδό, στο Κορωπί καίγοντας ελιές, πουρνάρια και σκουπίδια. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και εθελοντές.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου. Κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων με 14 οχήματα, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, φωτιά στην περιοχή Άσπρος, νότια του Πολυκάστρου Κιλκίς και σε χώρο αποθήκευσης απορριμάτων στην περιοχή Χανιώτης του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Έβρο, Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα και νησιά του βορείου Αιγαίου.

Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο με χημικά και λιπάσματα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δεξαμενές με νιτρικό οξύ και συσκευασμένα λιπάσματα στον αύλειο χώρο του εργοστασίου τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου. Θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Σε μισή ώρα στο δημαρχείο Πεντέλης, αναμένεται να ξεκινήσει η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ευθύνες στον Δήμο Κασσάνδρας επιρρίπτει το υπ. Ανάπτυξης για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 19χρονος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μοναδική αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση τον απαιτούμενο έλεγχο λειτουργίας των λούνα-παρκ και την επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων «είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας».

«Όταν συνέβη το δυστύχημα ήμασταν σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατόπιν εγγράφου της αστυνομίας ότι δεν έγινε κάποια κίνηση για αδειοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής Αναστασία Χαλκιά.

Σήμερα παραδόθηκε στην αστυνομία ο 21 ετών χειριστής του παιχνιδιού του συγκεκριμένου λούνα παρκ ο οποίος εγκατέλειψε το σημείο μόλις σημειώθηκε η τραγωδία. Νωρίτερα είχε συλληφθεί ο υπεύθυνος του λούνα παρκ.

Σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Κακοκαιρία στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπει η ΕΜΥ με επικαιροποιημένο δελτίο. Προειδοποιεί για τοπικά «μεγάλη συχνότητα κεραυνών», αλλά και χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Από τις 28 Αυγούστου έως και τις 15 Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ το καλάθι με τα σχολικά είδη, όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ. Ανάπτυξης. Αναλυτικά τα είδη που περιλαμβάνει το σχολικό καλάθι στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Σε προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Η δράση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και αφορά 4.500 οικογένειες εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην κατοικία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κλιμάκια του υπ. Πολιτισμού. Η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικές παραβιάσεις και πως το όλο θέμα εντάσσεται στην προπαγάνδα που εξαπολύει η ΝΔ για να χτυπήσει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η ανακοίνωση προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη, αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το υπ. Πολιτισμού ανέφερε ότι η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά και πως ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κάλεσε σήμερα ανώτερο Αμερικανό διπλωμάτη στον οποίο διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία αμερικανών δημοσιογράφων στην περιοχή Κουρσκ. Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι είπε στην Αμερικανίδα επιτετραμμένη Στέφανι Χολμς, πως οι δημοσιογράφοι πέρασαν παράνομα στην περιοχή και πως η Ρωσία σκοπεύει να τους ασκήσει δίωξη.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. -33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα