back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των πληγέντων για 100% αποζημιώσεις από την πυρκαγιά

Διαβάστε επίσης

Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση και η συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» είναι οι υπέρ της εμπορευματοποίησης των ορεινών όγκων δεν μπορεί να περιμένει κανείς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για το περιβάλλον και το βιος του λαού από τις σχετικές ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ σε παρέμβαση της σήμερα το πρωί σε εκπομπή του Open.

Η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ήξερε τις συνθήκες που θα επικρατούσαν -και θα ήταν «ευνοϊκές» για την εκδήλωση πυρκαγιάς- καθώς επίσης και ότι δεν είναι πρώτη φορά που καίγεται η Αττική. Το ότι, λοιπόν, δεν παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι η προστασία της ζωής και των οικοσυστημάτων θεωρείται πως έχει «υπερβολικό κόστος», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη επίθεση που έγινε στην προστασία των δασών όταν διαχωρίστηκε η πρόληψη από την δασοπυρόσβεση, την ίδια στιγμή που διαχρονικά υποβαθμίζεται η δασική υπηρεσία – προσλήψεις δασολόγων έχουν να γίνουν πολλά χρόνια- και η Πυροσβεστική έχει μεγάλα κενά, με το προσωπικό της να συνταξιοδοτείται και να μην αντικαθίσταται.

Η κ. Μανωλάκου μάλιστα ανέδειξε πως το ΚΚΕ ήδη από τις 14 Απρίλη είχε οργανώσει εκδήλωση που ανέδειξε μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τις τραγικές ελλείψεις στη δασοπροστασία του Πεντελικού όρους και των γύρω βουνών και τη συνολικά διαχρονική αδιαφορία των κυβερνώντων για την περιοχή.

Κλείνοντας την παρέμβαση τόνισε πως το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί από τους ίδιους τους πληγέντες για 100% αποζημίωση και αποκατάσταση των υποδομών. Ειδική επισήμανση έκανε και στην ανάγκη να μην αλλάζει η χρήση γης προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, ειδικά σε μια περιοχή που διεκδικούν εκτάσεις ιδιώτες αλλά και η μονή Πεντέλης.

Κώστας Κορέλλης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα