back to top
27 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 02:00

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμοί όλων των δημόσιων χώρων, αντιπυρική προστασία, αναδασώσεις και 3,1 δισ. ευρώ για την προστασία και διαχείριση των δασών, μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο Πεντέλης.

Παράλληλα, άνοιξε και θα λειτουργεί έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική.

Έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τους πληγέντες δήμους το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, με γρήγορες διαδικασίες σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής και οι δασικές υπηρεσίες θα παρουσιάσουν ειδικό σχέδιο για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών και των ρεμάτων της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, την προαναγγελία συζήτησης στη Βουλή στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου για το τι πήγε καλά και τι όχι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη στο δημαρχείο Πεντέλης.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις των πυρκαγιών είπε ότι η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για αντιπλημμυρική θωράκιση.
Υπογράμμισε ότι φέτος αντιμετωπίστηκαν σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, και πάρα πολλές από αυτές ήταν στην Αττική.
«Αυτή ήταν, δυστυχώς, η μόνη φωτιά η οποία ξέφυγε, παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη φωτιά υιοθετήθηκε το σωστό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σε προστατευμένο περιβάλλον, με τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδέησε να επισκεφτεί τις καμένες περιοχές της πρωτεύουσας, μια βδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ολική αποκατάσταση του φυσικού και δασικού πλούτου που καταστράφηκε και την αποζημίωση στο 100% όσων υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, ζητά το ΚΚΕ, επιμένοντας στην ανάγκη να κηρυχτούν αναδασωτέες όλες αυτές οι περιοχές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Έβρο, Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα και νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος.
Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού.
«Όταν συνέβη το δυστύχημα ήμασταν σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων μετά την ενημέρωση που είχαμε από την αστυνομία ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε άδεια», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Την ύπαρξη τριών -εργαστηριακά επιβεβαιωμένων- κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου εντός της επικράτειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, κατόπιν της τηλεφωνικής ενημέρωσης που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης από την προϊσταμένη του Τμήματος Νοσημάτων ΕΟΔΥ.

Στη διεθνή επικαιρότητα:
Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση.

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ η Χεζμπολά έκανε γνωστό ότι εξαπέλυσε ρουκέτες και drones εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στη μεθόριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τον Μάρτιο άκρως απόρρητο σχέδιο πυρηνικής αποτροπής, το οποίο για πρώτη φορά αναδιατάσσει τη στρατηγική της Ουάσινγκτον και επικεντρώνεται στην επέκταση του κινεζικού πυρηνικού οπλοστασίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα