back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Η ρωσική πρωτεύουσα βρέθηκε στο στόχαστρο ουκρανικής επιδρομής με drones εφόρμησης, «μιας από τις μεγαλύτερες» που έχουν εξαπολυθεί «ποτέ», εναντίον της Ρωσικής εξουσίας , όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν πως συνολικά καταρρίφθηκαν 45 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. «Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν συντρίμμια», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος της Μόσχας. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι άλλα δύο ουκρανικά drones καταστράφηκαν στην περιφέρεια Τούλα, βόρεια της Μόσχας. Πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξουδετερώθηκε και στην περιφέρεια του Ροστόφ στον νότο.

Η ουκρανική προέλαση συνεχίζεται σε ρωσικό έδαφος και σε βάθος 35 χιλιομέτρων στην περιφέρεια του Κουρσκ σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι.

Παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν την πίεση, στην ανατολική Ουκρανία, με δεκάδες επιθέσεις γύρω από τις κοινότητες Τόρετσκ και Ποκρόφσκ. Ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στο Κουρσκ δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ελπίζουν τώρα σε μια ανταλλαγή.

Σε αυτό το φόντο επίσκεψη στη Μολδαβία πραγματοποιεί σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, με την πρόεδρο Μάγια Σάντου και με τον πρωθυπουργό Ντόριν Ρέτσεαν στην πρωτεύουσα Κισινάου, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας .

Την εκπόνηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου ενιαίου σχεδίου για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των καμμένων δασικών εκτάσεων στην Αττική τα τελευταία έτη, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή σύσκεψη στην Πεντέλη με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων .

Παράλληλα, άνοιξε και θα λειτουργεί έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική.

Έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τους πληγέντες δήμους το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, με γρήγορες διαδικασίες σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου συζήτηση στη Βουλή για το τι πήγε καλά και τι όχι. Φέτος πρόσθεσε αντιμετωπίστηκαν σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, πολλές από αυτές στην Αττική. Για την καταστροφική πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική τόνισε «Αυτή ήταν, δυστυχώς, η μόνη φωτιά η οποία ξέφυγε, παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη φωτιά υιοθετήθηκε το σωστό».

«Σε προστατευμένο περιβάλλον, με τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδέησε να επισκεφτεί τις καμένες περιοχές της πρωτεύουσας, μια βδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ολική αποκατάσταση του φυσικού και δασικού πλούτου που καταστράφηκε και την αποζημίωση στο 100% όσων υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, ζητά το ΚΚΕ, επιμένοντας στην ανάγκη να κηρυχτούν αναδασωτέες όλες αυτές οι περιοχές.

Πολλαπλά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιφέρεια Θεσσαλίας . Πλημμύρισαν δρόμοι, ξηλώθηκαν στέγες, ξεριζώθηκαν δένδρα, σημειώθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν από απόψε και αύριο Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς.

Σήμερα, στη Βέροια συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας στο δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους καθώς η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Ακολούθως με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση του 58χρονου ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του 21νός ετών χειριστή του παιχνιδιού.

«Όταν συνέβη το δυστύχημα ήμασταν σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων μετά την ενημέρωση που είχαμε από την αστυνομία ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε άδεια», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Στην πολιτική επικαιρότητα…

Πόλεμος ανακοινώσεων μετά τον έλεγχο από κλιμάκια του υπ. Πολιτισμού στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι σύμφωνα με την έκθεση της αυτοψίας δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικές παραβιάσεις και πως το όλο θέμα εντάσσεται στην προπαγάνδα που εξαπολύει η ΝΔ για να χτυπήσει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι ο Στέφανος Κασσελέκης ελέγχεται γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος. «Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν νόμιμα κατασκευάστηκε η πισίνα σας», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. συνεχίζει να βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, με αφορμή νέο του βίντεο στο instagram, στο οποίο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να απαντά με τον ίδιο τρόπο.

Τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά υπερασπίζεται με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα “πληρωμένα της πιστόλια”, από ΜΜΕ ως τρολ του διαδικτύου, έχουν δυστυχώς αναγάγει σε καθημερινή τακτική τις επιχειρήσεις “δολοφονίας χαρακτήρα”, δηλητηριάζοντας επικίνδυνα τη δημόσια σφαίρα. Μια τέτοια επιχείρηση έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες και κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά», αναφέρει.

Σε ισχύ τίθεται από τις 28 Αυγούστου το «Καλάθι του μαθητή», μέτρο που στόχο έχει να κρατηθούν οι τιμές, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τις επιχειρήσεις του κλάδου, όχι μόνο να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις, αλλά να μειώσουν το περιθώριο κέρδους, ώστε τα σχολικά να είναι φθηνότερα από πέρυσι.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε 51 σιίτες προσκυνητές από το Πακιστάν ανατράπηκε στο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 επιβάτες και να τραυματιστούν άλλους 23 ανθρώπους, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα