back to top
30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε τις πλωτές γέφυρες και εξοπλισμό του μηχανικού στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους στοχεύοντας υποδομές επιμελητείας. Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από το Κίεβο ότι δυτικά όπλα συνιστούν μέρος της επίθεσης που εξαπέλυσε σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον δεν σχολίασε ωστόσο δηλώνει ότι οι πολιτικές της δεν άλλαξαν και πως η Ουκρανία αμύνεται στις ρωσικές επιθέσεις.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την χρήση αμερικανικών όπλων εντός του εδάφους της Ρωσίας ως κλιμάκωση. «Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διακινδυνεύουν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο για την Ουκρανία αν η Ουάσιγκτον εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Κίεβο να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σεργκέι Τσεμεζοφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας θα επισκεφθεί στο τέλος του μήνα τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, σύμφωνα με το Reuters, μετά τους φόβους της Μόσχας για προβοκάτσια.

Στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 64 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε 30 στόχους σε διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα και στην πόλη της Γάζας στοχεύοντας μαχητές της Χαμάς, σήραγγες, τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων και ένα παρατηρητήριο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ολοκλήρωσε την τελευταία επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μια ενδεχόμενη συμφωνία για εκεχειρία.

Στην Ιταλία, τον εντοπισμό των σορών δύο επιβατών που βρίσκονταν εντός του ιστιοφόρου που βυθίστηκε στη Σικελία, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι σοροί εντοπίστηκαν μέσα σε καμπίνα του σκάφους, και επιχειρείται η ανάσυρσή τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αγνοούμενων επιβατών συνεχίζονται.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Νέο μοντέλο υπολογισμού και καταβολής του επιδόματος ανεργίας με βάση τις αποδοχές και την προϋπηρεσία που είχε ο δικαιούχος προτού βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, προωθεί το αρμόδιο υπουργείο.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο και να εφαρμοστεί πιλοτικά χωρίς αναδρομικότητα για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους. Το νέο επίδομα ανεργίας θα αποτελείται από δυο μέρη: το σταθερό και το ανταποδοτικό με βάση την εργασιακή πορεία του δικαιούχου, το ύψος του θα είναι κλιμακωτό και σε συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης και το ύψος του μισθού, ενώ η διάρκεια καταβολής του θα είναι κυμαινόμενη.

Σε κάθε περίπτωση, η χορήγησή του θα είναι συνδεδεμένη με την επανακατάρτιση του ανέργου μέσω προγράμματος.

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, με φόντο τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα περί χαμηλής απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «αυτό το 1% είναι ένας μύθος τον οποίο συντηρεί η αντιπολίτευση. Μιλώντας στον Σκάι ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «8 στα 10 οικόπεδα που επλήγησαν από τη φωτιά ήταν ακαθάριστα», ενώ επισήμανε ότι τα ρέματα και τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν προτεραιότητα για την πρόληψη.

«Για άλλη μια χρονιά από τις πέντε που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες είναι που φταίνε και όχι η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαρινάκη «τοξικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης των «μηδενικών ευθυνών».

«Μετά από μια χρονιά απραξίας και επανεφεύρεσης του τροχού, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Φταίμε εμείς, γιατί κατ’ αυτούς δεν φταίνε ποτέ οι ίδιοι», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και γραμματέας του Τομέα Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει για τους πυρόπληκτους της Αττικής η πλατφόρμα arogi.gov.gr και σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στον σταθμό μας «στόχος η πρώτη αρωγή να χορηγηθεί έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου».

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος της Ρόδου. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε 14 περιοχές της χώρας.

Σε καταγγελία κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου για παράνομο Κέντρο Μελέτης προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για εκπαιδευτικό, εργασιακό, φορολογικό και ασφαλιστικό σκάνδαλο, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο βουλευτής της ΝΔ είναι ιδιοκτήτης και διαφημίζει παράνομο Κέντρο Μελέτης ώστε να αποφύγει την υπαγωγή του στη νομοθεσία περί φροντιστηρίου.
Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε ότι είναι νόμιμος και ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας την ΟΙΕΛΕ ότι προσπαθεί να σπιλώσει το όνομά του.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση η δημοτική και η ελληνική αστυνομία απομάκρυναν τις σκηνές που βρίσκονταν σε μη εμφανές σημείο στον αρχαιολογικό χώρο στον Λόφο του Φιλοπάππου.

Το Σάββατο στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο κτήμα του στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του Αλέν Ντελόν. Ο ηθοποιός επιθυμούσε να ενταφιαστεί στο κτήμα του, κοντά στα σκυλιά του και προκειμένου να υλοποιηθεί η επιθυμία του η περιφέρεια χορήγησε στην οικογένειά του ειδική άδεια.

Και ο καιρός: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα