back to top
27.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα Δούκα προς όλους τους συνυποψήφιούς του να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ζουν όλοι οι πολίτες σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, μετά την επιβάρυνση που έχει υποστεί η Αττική από τις καταστροφικές φωτιές. Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας, σε συνέχεια της επιστολής του προς τους συνυποψήφιους του, για την εκπόνηση Σχεδίου Άμεσης Διάσωσης της Αττικής, συναντήθηκε σήμερα με τον Γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, εμπειρογνώμονα Δημόσιας Διοίκησης. Τονίστηκε ότι πρέπει να αλλάξει το αποτυχημένο, όπως χαρακτηρίστηκε δόγμα, της κυβέρνησης στο τρίπτυχο πρόληψη-διαχείριση-δασοπυρόσβεση. Στη σύσκεψη, όλοι συμφώνησαν να υπάρξει ανοιχτό κάλεσμα προς τους φορείς που εμπλέκονται με την προστασία των δασών, την Αυτοδιοίκηση, με στόχο ενός νέου μοντέλου, που θα προστατεύει αποτελεσματικά ανθρώπους, περιουσίες και τα οικοσυστήματα της Αττικής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών, στον απόηχο και της χθεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη.

Με ανακοίνωσή του το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι «τα έργα του ΑΙΓΙΣ περνούν με ταχείς ρυθμούς στα επόμενα στάδια και από το 2025 η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά τον εξοπλισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την δήλωσή του ότι «τα 8 στα 10 οικόπεδα που επλήγησαν από τη φωτιά ήταν ακαθάριστα».

«Για άλλη μια χρονιά από τις πέντε που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες είναι που φταίνε και όχι η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από μια χρονιά απραξίας και επανεφεύρεσης του τροχού, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Φταίμε εμείς, γιατί κατ’ αυτούς δεν φταίνε ποτέ οι ίδιοι», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και γραμματέας του Τομέα Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους της Αττικής και σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στον Αθήνα 9.84 «στόχος είναι η πρώτη βοήθεια να χορηγηθεί έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου».

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ η νέα επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ολοκληρώθηκε χωρίς να είναι ορατό το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για εκεχειρία.

Τουλάχιστον 64 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου, στην πόλη της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Ένας αξιωματούχος της Φατάχ, του πολιτικού σχηματισμού του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, σκοτώθηκε σήμερα σε στοχευμένο ισραηλικό πλήγμα στη Σιδώνα του Λιβάνου. «Το Ισραήλ θέλει να βάλει φωτιά στην περιοχή και να την βυθίσει σε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο», κατήγγειλε μετά ο Τουφίκ Τιράουι μέλος της κεντρικής επιτροπής της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπου εδρεύει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο: Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε τις πλωτές γέφυρες και εξοπλισμό του μηχανικού στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους στοχεύοντας υποδομές επιμελητείας. Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από το Κίεβο ότι δυτικά όπλα συνιστούν μέρος της επίθεσης που εξαπέλυσε σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον δεν σχολιάζει ωστόσο δηλώνει ότι οι πολιτικές της δεν άλλαξαν και πως η Ουκρανία αμύνεται στις ρωσικές επιθέσεις.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την χρήση αμερικανικών όπλων εντός του εδάφους της Ρωσίας ως κλιμάκωση. «Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διακινδυνεύουν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο για την Ουκρανία αν η Ουάσιγκτον εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Κίεβο να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σεργκέι Τσεμεζοφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.

Νέο μοντέλο υπολογισμού και καταβολής του επιδόματος ανεργίας με βάση τις αποδοχές και την προϋπηρεσία που είχε ο δικαιούχος προτού βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, προωθεί το αρμόδιο υπουργείο. Η νέα ρύθμιση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο και να εφαρμοστεί πιλοτικά χωρίς αναδρομικότητα για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους.
Σε κάθε περίπτωση, η χορήγηση του νέου επιδόματος θα είναι συνδεδεμένη με την επανακατάρτιση του ανέργου μέσω προγράμματος.

Συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της τραγωδίας στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. Το λούνα παρκ λειτουργούσε με ακατάλληλα παιχνίδια χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να έχει ελεγχθεί. Τον δήμο Κασσάνδρας δείχνει ως υπεύθυνο για την αδειοδότηση του λούνα παρκ ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες με δηλώσεις του στον σταθμό μας. «Η αστυνομία είχε στείλει εδώ και 1,5 μήνα έγγραφο με το οποίο προειδοποιούσε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κάνει καμία κίνηση για αδειοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Ιταλία, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τις σορούς τεσσάρων επιβατών εντός της θαλαμηγού που βυθίστηκε την περασμένη Δευτέρα στα ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με το Reuters. Δύο από αυτές ανήκουν στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την 18χρονη κόρη του, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph που επικαλείται τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας. Μαζί με τον σεφ η σορός του οποίου είχε εντοπιστεί λίγες ώρες μετά τη βύθιση της θαλαμηγού, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε πέντε.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα