back to top
27 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Λάμψη στην παρουσίαση της Παραολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Οι Παραολυμπιονίκες κι οι Παραολυμπιονίκεις αμς ήταν οι πρωταγωνιστές της παρουσίασης της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στο Παρίσι, 28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στην Καλλιθέα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, έδωσε το «στίγμα». «Είμαι πολύ συγκινημένος κι έχω αυτά τα συναισθήματα γιατί τα τελευταία τρία χρόνια που είμαστε στη διοίκηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα να φέρουμε σε πρώτο πλάνο τον Έλληνα αθλητή και την Ελληνίδα αθλήτρια με αναπηρία.

Η προσπάθειά μας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς δέχτηκε χτυπήματα κάτω από τη μέση γιατί ενδεχομένως σε κάποιους να μην άρεσε ότι πλέον δεν έχουν τον έλεγχο του χώρου μας.

Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι αθλητές σε όλο τον κόσμο και την κοινωνία είναι ότι οι αθλητές με αναπηρία μπορούν να προσφέρουν θέαμα, να είναι χρήσιμοι και, πάνω από όλα, να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Το επίπεδο στον αθλητισμό του Παραολυμπιακού κινήματος έχει ανεβεί πολύ παγκοσμίως και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να καταφέρουμε να στείλουμε 40 αθλητές κι αθλήτριες με το εθνόσημο στο Παρίσι».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Αυθόρμητα μου βγαίνει να πω είναι ότι αν ο αθλητισμός ήταν καρδιά, αυτή η καρδιά θα χτυπούσε εδώ στο ‘Σταύρος Νιάρχος». Γιατί η καρδιά του αθλητισμού συμπυκνώνει τις πιο δυνατές αξίες του ανθρώπου, την δύναμη, την ελπίδα, την αυτοδιάθεση, τον σεβασμό και την ψυχή».

Ο αρχηγός της αποστολής, ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, σημείωσε: «Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα είμαι αρχηγός της αποστολής μου είπαν ότι θα έχω ένα μαστίγιο και θα τους μαστιγώνεις. Τελικά έχω 85 μαστίγια να με μαστιγώνουν. Αυτό, όμως, το ήξερα και πιστεύω ότι θα αντέξω για να μπορέσω, μαζί με την ομάδα μου, να φέρουμε εις πέρας τα πράγματα έτσι ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει για να μπορέσουν οι αθλητές να αποδώσουν τα καλύτερα».

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση της ομάδας ανά άθλημα με όλα τα μέλη της αποστολής να ανεβαίνουν στη σκηνή. Πρώτες στη σκηνή ανέβηκαν οι αθλήτριες του στίβου, Τάνια Κεραμυδά, Λήδα Μανθοπούλου και Ζωή Μαντούδη.

Ακολούθησαν οι άνδρες του στίβου, Νάσος Γκαβέλας – Ιωάννης Νυφαντόπουλος (guide – οδηγός αθλητής), Δημήτρης Ζησίδης, Θανάσης Κωνσταντινίδης, Στέλιος Μαλακόπουλος, Στράτος Νικολαΐδης, Γρηγόρης Ντισλής, Θανάσης Προδρόμου, Μιχάλης Σεΐτης, Λάζαρος Στεφανίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Κωνσταντίνος Τζούνης.

Η Ειρήνη Παπαδογιάννη ανέβηκε στη σκηνή με τις κολυμβήτριες Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Αρετή Σπυρίδου και Μαρία Τζιβελέκη.

Τους άνδρες κολυμβητές συνόδεψε ο Σωτήρης Αναστασιάδης. Αυτοί ήταν οι Δημήτρης Καρυπίδης, Νίκος Κοντός, Γιάννης Κωστάκης, Αλέξανδρος Λέργιος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Αντώνης Τσαπατάκης.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών με την Κατερίνα Πατρώνη (ramp operator), τη Χρυσή Μόρφη, την Άννα Ντέντα και τη Χριστίνα Ντέντα (rampoperator) ανέβηκαν, επίσης, στη σκηνή.

Ο Κώστας Σταματάκης συνόδεψε τις πρωταθλήτριες του ταεκβοντό, Χριστίνα Γκεντζού κι Ελένη Παπασταματοπούλου.

Η Μαρία Καραπλή παρουσίασε τις μεγάλες μας ελπίδες στο τζούντο, Θεοδώρα Πασχαλίδου κι Εμμανουέλα Μασούρου.

Στην άρση βαρών σε πάγκο τον Πασχάλη Κουλουμόγλου και τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στη σκηνή συνόδεψε ο Ηρακλής.

Τον Σωρήρη Γαλογαύρο και τον Παναγιώτη Γιαννουκάρη της σκοποβολής συνόδεψε στη σκηνή η Μαρία Αντωνίου.

Στη σκηνή ανέβηκαν, επίσης, ο ιππέας Μιχάλης Καλαράκης, ο κορυφαίος ποδηλάτης μας, Νίκος Παπαγγελής, κι η Παραολυμπιονίκης της τοξοβολίας, Δωροθέα Ποιμενίδου.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα