27.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Tέσσερις προκρίσεις για τα ελληνικά «κουπιά»

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις προκρίσεις εξασφάλισαν τα ελληνικά κουπιά στην ηλικιακή κατηγορία εφήβων-νεανίδων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά, που λόγω αναβολών ξεκίνησαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση στην προκριματική σειρά τους και την απευθείας πρόκριση στον τελικό εξασφάλισαν οι Δημοσθένης Κουτσογιάννης και Ανδρέας Μπούρκας στη δίκωπο των εφήβων. Μετά από σκληρή μάχη με το πλήρωμα της Ρουμανίας έπεσαν πρώτοι στον τερματισμό με χρόνο 7:16.31 (7:16.90 η βάρκα της Ρουμανίας) και εξασφάλισαν τον πρώτο τους μεγάλο τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησε οι Γαβριέλα Λιόλιου και Βάρβαρα Λυκομήτρου, στο διπλό σκιφ των νεανίδων. Οι Ελληνίδες πήραν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά. Τερμάτισαν πρώτες στην προκριματική σειρά τους με χρόνο 7:39.77.

Ελληνική παρουσία θα έχουν και τα ημιτελικά του διπλού σκιφ των εφήβων. Οι Κωνσταντίνος Γιαννούλης και Νικος Χωλόπουλος πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος τους με 7:02.77 και μαζί μια θέση για τα κορυφαία 12 πληρώματα του κόσμου.

Άνετα την 1η θέση στον προκριματικό του σκιφ εφήβων πήρε ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης με χρόνο 7:26.06 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα