back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με περιφερειάρχες παραμεθόριων περιοχών στη διάρκεια της οποίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιχείρησε να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για το περιστατικό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Μόσχα ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο επικεφαλής του οποίου αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το Κίεβο.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για ανικατότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πέντε προτάσεις μεταξύ των οποίων η δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, η κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες, καθώς η δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών, η σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης και η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής.

«Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη και την προετοιμασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας στο ΟΡΕΝ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχουν τοπικά σχέδια δράσης για τις περιαστικές πυρκαγιές. «Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να επικαλούνται ούτε την ατομική ευθύνη, ούτε την κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Με επιστολή του στον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος καταγγέλλει ότι οι εργασίες που γίνονται από μια εταιρεία για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε πυκνή δασική περιοχή της Ευρυτανίας κρίνεται «άκρως επικίνδυνη», που μπορεί να αποτελέσει αιτία πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπεγράφη η σχετική απόφαση η οποία προβλέπει εξάμηνη αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ρύθμιση οφειλών και παράταση της καταβολής τους, για τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική.

Την Δευτέρα ξεκινούν οι παρεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στα σχολεία και άλλες υποδομές που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα στην ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Σάμου, όπου η μοναδική παιδίατρος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Τζάνειο», με συμπτώματα ισχαιμικού επεισοδίου, έπειτα από 20ήμερη εφημερία.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή της, η οποία έγινε δεκτή από τον υπ. Υγείας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει λόγο για έμπρακτη στήριξη του νοσοκομείου και υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί περί κατάρρευσής του απέχουν από την πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος με βίντεο του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ. «Οι δομές δημόσιας υγείας καταρρέουν», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Νίκος Ανδρουλάκης και ερωτά τον πρωθυπουργό «ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Υπάρχουν προβλήματα σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία πλέον λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών και όχι ως νοσοκομεία είπε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά. Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στο πόδι από πτώση αντικειμένου από κλαρκ στην προβλήτα Γ2 και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν, ζητεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Υπό την προστασία πολεμικού πλοίου που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, παραμένει στην Ερυθρά θάλασσα το δεξαμενόπλοιο Sounion, της Delta Tankers, μετά από την επίθεση που δέχθηκε από αντάρτες Χούθι.

Σε ανακοίνωσή της η EUNAVFOR ASPIDES αναφέρει ότι εξετάζεται η μεταφορά του σε ασφαλές λιμάνι. Επίσης, προσθέτει ότι ένα μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας εξουδετερώθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες από μια φρεγάτα που βρίσκεται στο σημείο και η οποία είχε κληθεί να παράσχει προστασία, μετά από αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας και του καπετάνιου.

Το πλοίο μεταφέρει 150.000 τόνους αργού πετρελαίου που φορτώθηκε στις 11 Αυγούστου στο ιρακινό λιμάνι Αλ Μπασρά και είχε προορισμό το λιμάνι της Κορίνθου.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι σοροί όλων των αγνοουμένων ανδρών έχουν πλέον ανασυρθεί από το ναυάγιο της θαλαμηγού ανοιχτά του Παλέρμο. Στο σκάφος παραμένει παγιδευμένη η σορός μίας γυναίκας και, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς.

Ταξινομήθηκαν και επιθεωρήθηκαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής 101 λεωφορεία, τα οποία από τις 26Αυγούστου θα καλύψουν 63 δρομολόγια του ΟΑΣΑ στην Δυτική και την Ανατολική Αττική. Εν τω μεταξύ, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση της ΟΣΥ για την προμήθεια 300 καινούριων λεωφορείων. Το προσεχές τρίμηνο το 30% από αυτά θα παραδοθεί και θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες το Ιράν όπου θα συναντηθεί με τον υπ. Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και άλλους αξιωματούχους, για διμερή και σημαντικά περιφερειακά θέματα, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Το Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν ως μεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 40.265 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 93.144 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Οι ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 8.30μμ την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Για την ίδια φάση στο Κόνφερενς Λιγκ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν στις 10 στη Γαλλία τη Λανς. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 29 Αυγούστου.

Στον στίβο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την εμφάνισή του απόψε στις 9 στο Diamond League της Λωζάνης.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. – 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα