back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα στον ιό του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 771 είναι οι νέες εισαγωγές, ενώ 27 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τον Παύλο Πολάκη ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «87».

Τα 8 μέλη του κομματικού οργάνου, ανάμεσά τους η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιάννης Ραγκούσης, εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής τους από τη συνεδρίαση, σε ένα μακροσκελές κείμενο-παρέμβαση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι δεν νομιμοποιούν διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν τους ίδιους ως πρόσωπα και το κόμμα ενώ αφήνουν αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις, ώστε να ευοδωθεί το σενάριο της εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή.

Επίσης, κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι αποκρύπτει στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρουσιάζει καμία πρόταση βιωσιμότητας για την τύχη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «η παρουσία του προέδρου του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο θα δυναμώσει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μεγάλη, αντιπολιτευτική προσπάθεια του κόμματος». Σχετικά με το θέμα των κομματικών μέσων ενημέρωσης, για το οποίο συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και χρηματοδότησης «για να υπηρετηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού» τους, το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα εθελούσιας για τους εργαζόμενους».

«Ο πρόεδρος δεν θα θέσει ο ίδιος ζήτημα επιβεβαίωσης της ηγεσίας του. Το ερώτημα είναι εάν όσοι αμφισβητούν την ηγεσία θέσουν σχετικό θέμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 7-8 Σεπτεμβρίου, και εάν θα έχουν την πλειοψηφία», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας το οποίο δεν κατονομάζεται.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Δύσκολο από την άποψη καιρικών συνθηκών αναμένεται και το τριήμερο που ακολουθεί, καθώς σταδιακά από αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν βορειάδες εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Σε εξέλιξη, υπό τον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, διυπουργική συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγών και για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικατότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών.

«Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη και την προετοιμασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας στο ΟΡΕΝ προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να επικαλούνται ούτε την ατομική ευθύνη, ούτε την κλιματική αλλαγή».

Η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας.

«Οι δομές δημόσιας υγείας καταρρέουν», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε βίντεό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ερωτά τον πρωθυπουργό «ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Για γενικευμένη κατάσταση σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κάνει λόγο το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών στον χώρο της Υγείας.

Παρατείνεται έως και τις 6 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και αυτές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023 σε περιοχές της Περιφέρειας Έβρου.

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ένα τουρκικό ελικόπτερο προχώρησαν σήμερα σε 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, από τις 12 έως και τις 20 Αυγούστου στην ίδια περιοχή έχουν καταγραφεί σχεδόν καθημερινά παραβάσεις του FIR Αθηνών είτε από τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, είτε από τουρκικά drones.

Στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο: Πλοίο φορτωμένο με καύσιμα χτυπήθηκε από πυραύλους στο λιμάνι Καφκάζ της Ρωσίας, στη χερσόνησο Ταμάν, στην περιοχή του Κρασντοντάρ, απέναντι από την Κριμαία. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία φαίνεται πυκνός μαύρος καπνός που υψώνεται από το λιμάνι. Το Reuters ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τη γνησιότητα του βίντεο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Οι ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 8.30μμ την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Για την ίδια φάση στο Κόνφερενς Λιγκ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν στις 10 στη Γαλλία τη Λανς. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 29 Αυγούστου.

Στον στίβο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την εμφάνισή του απόψε στις 9 στο Diamond League της Λωζάνης.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα