back to top
31.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Tον Ασκό του Αιόλου στο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Παύλος ΠΟλάκης, θέτοντας θέμα ηγεσίας, ενώ ακολούθως αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «87». Πριν από λίγο, απάντηση στις αιτιάσεις των οκτώ στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας  ανάμεσά τους η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιάννης Ραγκούσης που αποχώρησαν από την συνεδρίαση και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για το κείμενο της ανακοίνωσης, έδωσαν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

«Στην συνεδρίαση έγινε μία καλόπιστη συζήτηση», αναφερουν οι ίδιες πηγές. Για το θέμα που έθεσαν οι οκτώ, ότι στην εισήγηση του προέδρου δεν δόθηκαν στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος και των κομματικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν ότι «για τα οικονομικά έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία όλο τον τελευταίο χρόνο». Για το θέμα της αντιπαράθεσης του Παύλου Πολάκη με την Αθηνά Λινού, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ο πρόεδρος έχει ζητήσει έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Πολάκη».  Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «η παρουσία του προέδρου του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο θα δυναμώσει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μεγάλη, αντιπολιτευτική προσπάθεια του κόμματος».

«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα θέσει ο ίδιος ζήτημα επιβεβαίωσης της ηγεσίας του. Το ερώτημα είναι εάν όσοι αμφισβητούν την ηγεσία θέσουν σχετικό θέμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 7-8 Σεπτεμβρίου, και εάν θα έχουν την πλειοψηφία», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ μη κατονομαζόμενο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πλαίσιο Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε ενδεχομένως από κεραυνό, σε δύσβατο σημείο. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μπούγια Δροσοπηγής Ιωαννίνων.

27 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

«Εφιστώ την προσοχή όλων και ζητώ από τους συμπολίτες μας τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται» υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη  διυπουργική – συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ καθώς τις επόμενες ημερες προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν βοριάδες εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Τη μήνη της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί  στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αλλά και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για ανικανότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών κατηγόρησε την κυβέρνηση Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία.

«Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη και την προετοιμασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας στο ΟΡΕΝ προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να επικαλούνται ούτε την ατομική ευθύνη, ούτε την κλιματική αλλαγή».

ΣΤα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτώντας τον πρωθυπουργό «ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Για γενικευμένη κατάσταση σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κάνει λόγο το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών στον χώρο της Υγείας.

Η σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ είναι τραγική τόνισε από τη Ρόδο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Αφού υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμά του «η δημόσια δωρεάν υγεία για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση», αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζουν σε αναισθησιολόγους και άλλες βασικές ειδικότητες, πολλά νοσοκομεία στα νησιά.

Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα στον ιό του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 771 είναι οι νέες εισαγωγές, ενώ 27 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ένα τουρκικό ελικόπτερο προχώρησαν σήμερα σε 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, από τις 12 έως και τις 20 Αυγούστου στην ίδια περιοχή έχουν καταγραφεί σχεδόν καθημερινά παραβάσεις του FIR Αθηνών είτε από τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, είτε από τουρκικά drones.

Η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας είναι μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας να τερματισθεί ο πόλεμος με τους όρους του Κιέβου δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κίεβο. Ο ουκρανός πρόεδρος ενέταξε στην ίδια στρατηγική και την αντίσταση του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό μέτωπο, όπου όμως τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν ασφυκτικά. Ιδιαίτερα στις περιοχές της περιφέρειας Ντόνετσκ που παραμένουν υπό ουκρανική κατοχή.

Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε επισκεφθεί την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, απ’ όπου ξεκίνησε η εισβολή στο Κούρσκ. Πριν από λίγο πάντως αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Σούμι.
Εν τω μεταξύ, βυθίστηκε το πλοίο που μετέφερε καύσιμα και δέχθηκε επίθεση από πυραύλους, ενώ βρισκόταν στο ρωσικό λιμάνι του Καφκάζ, στη χερσόνησο Ταμάν, απέναντι από την Κριμαία. Το λιμάνι ανήκει στη νότια περιφέρεια της Ρωσίας, Κράσνονταρ.
Πρόσκληση να μετέχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 29 Αυγούστου, έλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, η Άγκυρα χαιρετίζει θετικά την πρόσκληση και τη θεωρεί ένδειξη αναζήτησης διαλόγου από την ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ φτάνει στο Κάιρο για νέες  συνομιλίες με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον του Διαδρόμου Φιλαδέλφειας, ένα θέμα που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με τη Χαμάς. Αυτό αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Ισραήλ, την ώρα που δεν έχει γίνει γνωστό, επίσημα, αν η παλαιστινιακή οργάνωση θα μετέχει σε νέα συνάντηση.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Λάχια  βόρεια της πόλης της Γάζας. Αναφορές για τραυματίες υπάρχουν και στην περιοχή Άσνταα  βορειοδυτικά της Χαν Γιουνις, από επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που στόχευσαν σκηνές εκτοπισμένων.
Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν και κατά την  εισβολή στον καταυλισμό Μπαλάτα ανατολικά της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη στην Τούμπα ΠΑΟΚ Σάμροκ Ρόβερς στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.   0-0 το σκορ.

Για την ίδια φάση στο Κόνφερενς Λιγκ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν στις 10 στη Γαλλία τη Λανς. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 29 Αυγούστου.

Στον στίβο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την εμφάνισή του σε λίγη ώρα στο Diamond League της Λωζάνης.

Kαι ο καιρός: Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα