back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το δρόμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που εκφράζουν την κίνηση των 87 υποδεικνύει με παρέμβαση του ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την δήλωση αποχώρησης του από τη συνεδρίαση του οργάνου. Ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, δείχνει να κατανοεί το περιεχόμενο της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη για τον οποίο αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί του, ωστόσο σηκώνει το γάντι στην ομάδα των 87, χαρακτηρίζοντας λυπηρή και κατώτερη των περιστάσεων την παρέμβαση τους.

Ο κ. Κασσελάκης ζητά απ’ τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης κίνησης αν δεν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από το κόμμα και θέλουν έναν άλλον ΣΥΡΙΖΑ τότε να θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και τώρα.

«Θα καλούσα τους 87, αντί να αποχωρούν από συνεδριάσεις εκδίδοντας κείμενα που μας διαιρούν, να κοιτάξουν μέσα τους και να αναλογισθούν πού ανήκουν συναισθηματικά, πολιτικά και ηθικά.Στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή σε κάποιο κόμμα που ακόμα δεν έχει γίνει και περιμένουν το σήμα ώστε να αποχωρήσουν ομαδικά στο όνομα μίας διαπλεκόμενης νεφελώδους «Μεγάλης Κεντροαριστεράς»; Να το αποφασίσουν τώρα. Με  αξιοπρέπεια.

Αν, πάλι, θέλουν έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ισορροπίες και την ακινησία που είχαν συνηθίσει, ας επιλέξουν υποψήφιο και ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα.Είναι ό,τι πιο έντιμο μπορούν να κάνουν απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ταλαιπωρούμε άλλο τον κόσμο μας. Μην παίζουμε με την αγωνία του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σ. Κασσελάκης.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε  το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγό Παγγαίου Καβάλας. Έσβησε η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πλαίσιο Θεσπρωτίας. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μπούγια Δροσοπηγής Ιωαννίνων.

27 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.
«Εφιστώ την προσοχή όλων και ζητώ από τους συμπολίτες μας τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται» υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη  διυπουργική – συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ καθώς τις επόμενες ημερες προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν βοριάδες εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Για ανικανότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών κατηγόρησε την κυβέρνηση Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία.

«Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη και την προετοιμασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να επικαλούνται ούτε την ατομική ευθύνη, ούτε την κλιματική αλλαγή».

ΣΤα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτώντας τον πρωθυπουργό «ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Για γενικευμένη κατάσταση σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κάνει λόγο το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών στον χώρο της Υγείας.

Η σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ είναι τραγική τόνισε από τη Ρόδο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Αφού υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμά του «η δημόσια δωρεάν υγεία για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση», αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζουν σε αναισθησιολόγους και άλλες βασικές ειδικότητες, πολλά νοσοκομεία στα νησιά. Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα στον ιό του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 771 είναι οι νέες εισαγωγές, ενώ 27 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο Κάιρο οι επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών για διαπραγματεύσεις που αφορούν μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να συμφωνήσει να αναπτυχθεί μια διεθνής δύναμη κατά μήκος μιας στενής λωρίδας γης στα σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, στον αποκαλούμενο «Διάδρομο Φιλαδέλφειας.
«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επιμένει στην αρχή ότι το Ισραήλ θα τον ελέγχει για να εμποδίσει τον επανεξοπλισμό της Χαμάς, κάτι που θα της επέτρεπε να επαναλάβει τις ωμότητες της 7ης Οκτωβρίου» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε μια ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Λάχια  βόρεια της πόλης της Γάζας.  Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν και κατά την  εισβολή στον καταυλισμό Μπαλάτα ανατολικά της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη

Η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας είναι μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας να τερματισθεί ο πόλεμος με τους όρους του Κιέβου δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κίεβο. Ο ουκρανός πρόεδρος ενέταξε στην ίδια στρατηγική και την αντίσταση του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό μέτωπο, όπου όμως τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν ασφυκτικά. Ιδιαίτερα στις περιοχές της περιφέρειας Ντόνετσκ που παραμένουν υπό ουκρανική κατοχή.

Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε επισκεφθεί την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, απ’ όπου ξεκίνησε η εισβολή στο Κούρσκ. Πριν από λίγο πάντως αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Σούμι.
Εν τω μεταξύ, βυθίστηκε το πλοίο που μετέφερε καύσιμα και δέχθηκε επίθεση από πυραύλους, ενώ βρισκόταν στο ρωσικό λιμάνι του Καφκάζ, στη χερσόνησο Ταμάν, απέναντι από την Κριμαία. Το λιμάνι ανήκει στη νότια περιφέρεια της Ρωσίας, Κράσνονταρ.
Πρόσκληση να μετέχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 29 Αυγούστου, έλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, η Άγκυρα χαιρετίζει θετικά την πρόσκληση και τη θεωρεί ένδειξη αναζήτησης διαλόγου από την ΕΕ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με σκορ 4-0 της Ιρλανδέζικης Σάμροκ Ρόβερς στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Λανς  Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 29 Αυγούστου

Με άλμα 8.06μ ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος στο Diamond League της Λωζάνης

Και ο καιρός: Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα