26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Mε τον ισραηλινό πρωθυπουργό επικοινώνησε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος. Στην επικοινωνία στην οποία συμμετείχε και η Κάμαλα Χάρις, συζητήθηκε η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις αιματηρές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, στις οποίες τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους αρκετά παιδιά-έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών στα υψίπεδα του Γκολάν, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Επίσης, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 παιδιά τραυματίστηκαν, σε έναν νέο ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον ενός σχολείου, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, με τον ισραηλινό στρατό να κατηγορεί τη Χαμάς ότι έκρυβε εκεί μία βάση.

«Είμαστε ακόμη πολύ αισιόδοξοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα βρουν το πολιτικό θάρρος και την πολιτική βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Στις 10 το πρωί ώρα ΗΠΑ συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου και του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών, στον απόηχο και της χθεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη. Με ανακοίνωσή του το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι «τα έργα του ΑΙΓΙΣ περνούν με ταχείς ρυθμούς στα επόμενα στάδια και από το 2025 η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά τον εξοπλισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Παράλληλα, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση παραπέμπει στην δημόσια παρουσίαση που έγινε τον περασμένο Απρίλιο για την πορεία του ΑΙΓΙΣ και καταλήγει «δεν ευσταθεί ούτε η έωλη δικαιολογία “δεν είχαμε ενημέρωση” για να ερμηνεύσει κανείς την σκόπιμη και πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας από τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν είδαν τα 20 εναέρια έτσι δεν είδαν και το 1,7 δισ. ευρώ των δημοπρατήσεων».

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την δήλωσή του ότι «τα 8 στα 10 οικόπεδα που επλήγησαν από τη φωτιά ήταν ακαθάριστα».

«Για άλλη μια χρονιά από τις πέντε που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες είναι που φταίνε και όχι η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

« Φταίμε εμείς, γιατί κατ’ αυτούς δεν φταίνε ποτέ οι ίδιοι», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και γραμματέας του Τομέα Παναγιώτης Δημόπουλος.
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας, σε συνέχεια της επιστολής του προς τους συνυποψήφιους του, για την εκπόνηση Σχεδίου Άμεσης Διάσωσης της Αττικής, συναντήθηκε σήμερα με τον Γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, εμπειρογνώμονα Δημόσιας Διοίκησης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει ανοιχτό κάλεσμα προς τους φορείς που εμπλέκονται με την προστασία των δασών, την Αυτοδιοίκηση, με στόχο ενός νέου μοντέλου, που θα προστατεύει αποτελεσματικά ανθρώπους, περιουσίες και τα οικοσυστήματα της Αττικής.

Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους της Αττικής και σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στον Αθήνα 9.84 «στόχος είναι η πρώτη βοήθεια να χορηγηθεί έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου».

Νέο μοντέλο υπολογισμού και καταβολής του επιδόματος ανεργίας με βάση τις αποδοχές και την προϋπηρεσία που είχε ο δικαιούχος προτού βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, προωθεί το αρμόδιο υπουργείο.
Η νέα ρύθμιση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο και να εφαρμοστεί πιλοτικά χωρίς αναδρομικότητα για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους.

Με ακατάλληλα παιχνίδια, χωρίς απαιτούμενη άδεια και χωρίς να έχει ελεγχθεί λειτουργούσε ο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. Τον δήμο Κασσάνδρας δείχνει ως υπεύθυνο για την αδειοδότηση του λούνα παρκ ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες με δηλώσεις του στον σταθμό μας. «Η αστυνομία, -όπως ανεφερε- είχε στείλει εδώ και 1,5 μήνα έγγραφο με το οποίο προειδοποιούσε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κάνει καμία κίνηση για αδειοδότηση».

Περισσότερες από 52 επιχειρήσεις που κάνουν πωλήσεις μέσω διαδικτύου αλλά δεν δηλώνουν τα έσοδά τους εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι επιχειρήσεις αυτές είχαν αποκρύψει φορολογητέα ποσά άνω των 18,5 εκ. ευρώ.

Τα αεροδρόμια της Ρωσίας στις πόλεις που βρίσκονται στον Αρκτικό κύκλο της άρχισαν να επαναλειτουργούν μετά το σύντομο κλείσιμο του εναέριου χώρου, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Νωρίτερα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε τις πλωτές γέφυρες και εξοπλισμό του μηχανικού στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους στοχεύοντας υποδομές επιμελητείας. Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από το Κίεβο ότι δυτικά όπλα συνιστούν μέρος της επίθεσης που εξαπέλυσε σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον δεν σχολιάζει ωστόσο δηλώνει ότι οι πολιτικές της δεν άλλαξαν και πως η Ουκρανία αμύνεται στις ρωσικές επιθέσεις.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την χρήση αμερικανικών όπλων εντός του εδάφους της Ρωσίας ως κλιμάκωση. «Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διακινδυνεύουν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο για την Ουκρανία αν η Ουάσιγκτον εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Κίεβο να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σεργκέι Τσεμεζοφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.

Στην Ιταλία, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τις σορούς τεσσάρων επιβατών εντός της θαλαμηγού που βυθίστηκε την περασμένη Δευτέρα στα ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με το Reuters. Δύο από αυτές ανήκουν στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την 18χρονη κόρη του, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph που επικαλείται τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας. Μαζί με τον σεφ η σορός του οποίου είχε εντοπιστεί λίγες ώρες μετά τη βύθιση της θαλαμηγού, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε πέντε.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημερι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα