back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολο προβλέπεται το τριήμερο, καθώς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και -μεταξύ άλλων- σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου λόγω των βοριάδων που θα επικρατήσουν εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Έκκληση του υπουργού Πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια προς τους πολίτες να δώσουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή.

Μαίνεται από χθες το μεσημέρι η πυρκαγιά στην περιοχή Αυγό, σε μεγάλο υψόμετρο του όρους Παγγαίου. Μαχη με της φλόγες δινει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού.

Έως 23 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχές της Αττικής που κάηκαν είπε στον 984 ο κ Βαγγέλης Γκουντούφας Διευθυντής Γενική Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Παρατείνεται έως και τις 6 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και αυτές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023 σε περιοχές της Περιφέρειας Έβρου.

Τρεις νέες υπηρεσίες ενεργοποιεί από το Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αποκτώντας ουσιαστικά το δικό της ηλεκτρονικό μάτι για τα ακίνητα, σκάνερ και διασταυρώσεις για ανασφάλιστα ΙΧ και τέλη, ενώ έρχεται και το ψηφιακό πελατολόγιο για επαγγελματικούς κλάδους -μεταξύ των οποίων είναι γιατροί, συνεργεία αυτοκινήτων, εταιρείες πάρκινγκ και ενοικίασης οχημάτων, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις διοργάνωσης εκδηλώσεων . Πρόκειται για ένα λογιστικό πρόγραμμα, που θα είναι διασυνδεδεμένο με το Τaxis, προκειμένου να μην μπορεί να παραβιαστεί και να αλλοιωθούν τα δεδομένα.

Νέες εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την αποχώρηση των 8 εκπροσώπων από την λεγόμενη ομάδα των 87, αλλά και την ευθεία αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Παύλο Πολλάκη ο οποίος έθεσε ζητημα ηγεσίας στο κόμμα. Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επιτεθεί ανοικτά στην ομάδα των 87 -που κατήγγειλαν επίσης την ηγεσία για τη στάση της απέναντι στα ΜΜΕ του κόμματος- και χαρακτήρισε την ανακοίνωση που εξέδωσαν ως «μια ανακοίνωση και μια στάση λυπηρή και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων». “Ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος” ειπε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να κρατήσει ήπιους τόνους με τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως «μίλησε σε πολιτική βάση» και υποσχέθηκε πως ερευνά το θέμα της Αθηνάς Λινού, ενώ ανέφερε πως θα συναντηθεί μαζί του όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα.

Η ομάδα των «87» μέσω πηγών απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι βρίσκεται σε σύγχυση και τον κατηγορεί να εσωστρέφεια.

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Χθες ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του, μετά την αυτοψία που έκανε στο λούνα παρκ, παρουσίασε τις φωτογραφίες των παιχνιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σκουριασμένα και σάπια, ενώ καταγγέλλεται ότι ο ιδιοκτήτης λούνα παρκ είχε κλεμμένα μηχανήματα από τη Βουλγαρία.

«Η Ν.Δ. δεν θα ηττηθεί με συγκολλήσεις κορυφής, ούτε αν άλλοι πρωταγωνιστές που πήγαν στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να επιστρέψουν τώρα που χάνουν τις καρέκλες, αλλά θα ηττηθεί μόνο με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στη βάση», τόνισε από τη Χίο, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας, ρωτώντας τον πρωθυπουργό «ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ είναι τραγική τόνισε από τη Ρόδο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, υπενθυμίζοντας ότι στο πρόγραμμά του «η δημόσια δωρεάν υγεία για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών στον χώρο της Υγείας καλεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Αυξάνονται ξανά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 771 είναι οι νέες εισαγωγές, ενώ 27 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Συνάντηση με ηγέτες κομμάτων της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς θα έχει σήμερα ο Εμμανιουέλ Μακρόν -σχεδόν επτά εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην χώρα του, που δεν έβγαλαν κυβέρνηση- προκειμένου να διορίσει ένα νέο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το Γαλλικό Σύνταγμα ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να διορίσει πρωθυπουργό όποιον θέλει -ωστόσο αυτός που θα διορίσει θα πρέπει να μπορέσει να επιβιώσει των προτάσεων μομφής από την αντιπολίτευση.

Απεσταλμένοι του Ισραήλ συμμετείχαν χθες το βράδυ σε συνομιλίες στο Κάιρο, και ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία και των προσπαθειών για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα υποσχέθηκε η Κάμαλα Χάρις, κατά την ομιλία της στο Σικάγο, με την οποία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος .

Έφτασε στο Κίεβο ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί την Πολωνία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ινδού πρωθυπουργού στην Ουκρανία, από την ημέρα της ανεξαρτησίας της. Η επίσκεψη Μόντι, ο οποίος δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον πόλεμο και μετά την ενόχληση που εξέφρασε ο Ζελένσκι για την επίσκεψη του στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Πούτιν τους προηγούμενους μήνες.

Κανονικά λειτουργεί ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια μετά την απενεργοποίηση γραμμής υψηλής τάσης . Ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε αργά χθες το βράδυ, ότι η Ρωσία ενημέρωσε τον Οργανισμό για την ανεύρεση θραυσμάτων drone στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

 

Αίθριος, σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα